StoryEditorOCM
KošarkaTurci ostaju uz Baldekin

Dogus grupa ne dvoji oko daljnje pomoći klubu bez obzira na aktualne probleme- do sada smo u GKK Šibenik uložili 1,2 milijuna eura!

28. srpnja 2017. - 16:14

Pratitelji situacije na šibenskoj košarkaškoj sceni s nestrpljenjem su iščekivali što će vezano za aktualnu situaciju u GKK Šibeniku kazati glavni sponzor Dogus grupa. Kažemo glavni sponzor, ali slobodno bismo mogli kazati i glavni akter, jer sudbina GKK Šibenika posljednjih se nekoliko sezona vrtjela uglavnom oko Dogus grupe. Kao što smo i najavljivali Dogus grupa je u petak izašla sa svojim služebnim stavom:

- Iako se GKK Šibenik ovih dana suočava s određenim poteškoćama oko ponajprije financiranja te slijedom toga i daljnjih planova, Doğuş grupa ne dvoji oko daljnje podrške klubu unatoč problemima s kojima se klub suočava, stoji u priopćenju Dogus grupe.

Iz sjedišta turske kompanije ističu da osim što u GKK Šibenik ulažu već niz godina, Doğuş grupa pomno prati i doprinosi oko ostalih organizacijskih zbivanja oko kluba:
- Svjesni smo rizika vezanih uz njegovu financijsku situaciju čije razloge pronalazimo u prijašnjim sezonama. Štoviše, stav je grupe da je više od polovice dugova povezana sa sezonom 2015./2016. Također, primjetan je i nedostatak angažmana ostalih sponzora i članova kluba Glavne skupštine gdje se ponekad klub nije podržao ni na minimalnoj razini, poput kupnje sezonskih ulaznica- navode glavni sponzori GKK Šibenik.

Nadalje, Doğuş grupa ističe kako je u ovom trenutku za klub i njegovu budućnost važnija njegova financijska stabilnost od sportskih rezultata, navodeći da će njen temeljni cilj ove godine biti dovesti klub u situaciju financijske uravnoteženosti te potom nastaviti podržavati mlade igrače.

-Pritom izražavamo zahvalnost gradu Šibeniku i gradonačelniku Željku Buriću na suradnji te njihovoj podršci za kvalitetnije financijsko funkcioniranje kluba u sljedećoj sezoni. Isto tako, grupa gaji nadu da će FIBA i HKS razjasniti situaciju vezanu za hrvatsko nacionalne lige. Iako je klub to svojim rezultatom zaslužio, zbog sukoba između ABA lige i HKS-a nije pozvan u ABA ligu što je izravno rezultiralo na poslovanje kluba u financijskom i organizacijskom smislu- vele u Dogus grupi.

Na koncu su sumirali sve ono što su do sada uradili za šibensku košarku:
- Dogus grupa uložila je do sada u GKK Šibenik 1,2 milijuna eura. Nadamo se da će se u uspješnijim i zdravijim financijskim uvjetima moći postaviti planovi za sljedeću sezonu kluba. Ukoliko se pokaže drugačiji stav na Glavnoj skupštini, Doğuş grupa bit će spremna poštivati ga- zaključili su u Dogus grupi.
 

25. travanj 2024 18:42