StoryEditorOCM
KošarkaPropala fuzija

Priče o 'braku' s Jollyjem su splasnule, pa na Baldekinu razmišljaju o momčadi za novu sezonu: Neka Šibenik poleti na krilima Badžima (FOTO)

23. lipnja 2017. - 13:41

Aktualna košarkaška storija na Baldekinu, kojoj je glavna potka bilo (financijsko) ujedinjenje dvaju šibenskih prvoligaša, po svim je indicijama daleko od happy enda. Josip Stojanović Jolly je odavno proglasio "silenzio stampa", dok je predsjednik GKK Šibenik Ante Grbac posegao za diplomatskom izjavom. Svojevrsnim "miksom" priče o ovosezonskim dugovanjima i (ne)mogućim preslagivanjem s Jollyjem.

 

- Htio bih istaknuti da u ovu priču nismo ušli zbog pokrivanja dugova, što nam se povremeno imputira, već s ciljem da složimo momčad koja će se boriti za naslov prvaka te radi igranja u Ligi prvaka. A to je nemoguće bez dodatnih sponzorskih sredstava. Dugovi, o kojima se priča, nisu ni blizu točnom iznosu. Riječ je o tekućim dugovanjima u iznosu od oko milijun kuna. Oni će biti podmireni do početka nove sezone. I bez ulaska novog sponzora. Bez obzira na konačan ishod "preslagivanja" Josipu Stojanoviću bih zahvalio za iskazivanjem želje da ujedinimo košarkaške snage - oglasio se Grbac.

Kao da su u još uvijek aktualnoj košarkaškoj diplomaciji dosljedni ostali samo gradonačelnik Šibenika dr. Željko Burić i Funcuti. Burić ostaje pri stavu da Baldekin valja urediti kao isključivo košarkaški dom, te sada jedinom košarkaškom prvoligašu gradsku dotaciju od (dosad) mizernih 300 tisuća podignuti na blizu milijun kuna. U cijeloj priči nije puno pomoglo ni to što su Funcuti odustali od animoziteta prema Josipu Stojanoviću, uvjereni da je klub važniji od pojedinačnih mišljenja i antagonizama.

Novim, vjerojatnim raspletom šibenske košarkaške priče kao da je najzadovoljniji Josip Klisović, jedan od utemeljitelja kluba i trener mladih "građana".
- U svemu vidim priliku da se potpuno okrenemo domaćem, šibenskom kadru. Da sedmorica mladih Šibenčana ponesu teret u idućoj sezoni. Dakako, uz dva-tri pojačanja. Silno sam uvjeren da se šibenska pomlađena momčad, predvođena Rokom Badžimom kao liderom, može vrlo brzo uhvatiti u koštac s najboljima. Njihov je potencijal puno veći od minutaže koje su imali u tek minuloj sezoni - uvjeren je Klisović.

 

Trener mladih Šibenčana drži kako je o Badžimu suvišno trošiti riječi, a mladim reprezentativcima Radovčiću, Nakiću, Šariću i Paiću gotovo ravnopravno pridodaje Kristijana Andabaku i Ivana Gulina.
- Ne podcjenjujte Andabaku, koji je bio kolateralna žrtva svih klupskih ambicija. On može bez problema odigrati "dvicu"i "tricu". Za prvu je momčad i te kako spreman i Gulin, koji je, također, raznovrsni vanjski igrač. Paić ima snagu prvoligaške "četvorke", a Nakić je pravo krilo. Domagoj Šarić je jednako dobar na "dvici" i "jedinici". Svojom brzinom i pozitivnom drskošću Radovčić može biti najbolja nadopuna Badžimu, koji je, očigledno, željan lopte – opet će Klisović.

Slično Klisoviću razmišlja i legendarni trener Nenad Amanović, koji iz B-plana poručuje:
- Ne smijemo dopustiti da nam se izgubi ta mlada generacija! Oni su ne samo nadareni igrači već i inteligentni momci. Šarić se, primjerice, i te kako može pohvaliti ocjenama u školskom imeniku.

Da Klisovićeva (i Amanovićeva) priča nisu bez osnova govori i polako, ali sigurno rasipanje prošlosezonske momčadi. Klub se zahvalio Ivanovu, dok su Halilović i Siriščević, čini se, pronašli angažmane u inozemstvu.
- Najbolje pojačanje mladima bio bi ostanak Turčina Izzeta Turkylmaza. Za velike bitke trebali bi pokretljivu "peticu". Ne mora to biti klasičan "toranj" već centar, koji prije svega plijeni smislom za igru. Pojačanja, pak, moraju biti karakterni igrači, poput Ivanova. Zato zagovaram ostanak Petanija i Bašića, koji su zapravo domaći, Šibenčani - završio je Klisović.

16. travanj 2024 22:22