StoryEditorOCM
KošarkaPred revanš s Cibonom

Funcuti pozivaju: Svi u Zagreb! Nije kraj! Igrači odgovaraju- želimo majstoricu na Baldekinu

9. svibnja 2017. - 14:50

- Svi u Zagreb! Nije kraj! Ništa još nije gotovo, u srijedu u 18 sati idemo svi zajedno u Draženov dom po pobjedu. Momcima podrška nikad nije bila potrebnija. Zato svi koji nosite ovaj klub u srcu zaputite se s nama na najvažniju utakmicu sezone- tako šibenski Funcuti, najvatreniji navijači "narančastih", pozivaju na večerašnju uzvratnu utakmicu polufinala prvenstva Hrvatske u košarci između Cibone i GKK Šibenika koja se igra u Zagrebu.

Znak je to da će momčad Vladimira Anzulovića i "pod Tornjem" imati lijepu podršku svojih navijača. Uostalom, već je postala praksa da Funcuti prate svoje ljubimce na gostovanjima. Kada su mogli potegnuti u Čavle na utakmicu sa Škrljevom, kako neće na klimaks sezone u metropolu!?

Njihova jedina želja je da to ne bude i oproštaj od ove sezone. Jer, u nedjelju u prvoj utakmici odigranoj na Baldekinu Zagrepčani su slavili 70:67 u infarktnoj završnici. Pobijedi li Cibona i večeras značit će to prisilni odlazak na godišnji odmor Zulinim trupama.
Unatoč šokantnom porazu igrači Šibenika su odmah poslije utakmice pogleda okretali prema revanšu:

- Cibona je napravila break i povela 1:0 u seriji. No, tu priči nije kraj, jer nisu oni nepobjedivi u Zagrebu. Napravit ćemo sve da majstorica bude na Baldekinu- kazivao je Ivan Siriščević, jedan od najiskusnijih "građana".

Dva dana kasnije s Baldekina emitiraju iste želje:
- Najvažnije je da smo svi zdravi i pozitivni. U svoje ime i cijele ekipe prenosim vam jedinstveno razmišljanje, a to je da se u polufinalnoj seriji vratimo pred šibensku publiku. Bez ikakve demagogije, dat ćemo sve da izborimo tu treću utakmicu. Pored tog cilja svi klupski i osobni interesi padaju u vodu- rekao je Vladimir Anzulović, trener GKK Šibenika.

Što kriti da se nije bilo lako psihički rekuperati nakon još jednog dramatičnog poraza protiv Cibone. Šibenčani su od "cibosa" izgubili sve četiri ovosezonske utakmice. Sve tri na Baldekinu bile su na jednu loptu. Zazivali su "narančasti" pegulu, vadili se na neiskustvo. Ali, ne treba bježati od činjenice da se radi i o nedostatku kvalitete kada se izgubi toliko utakmica "u fiksu". Puno se pričalo i o zadnjem napadu "narančastih" koji je mogao donijeti pobjedu. No, lopta koju je iz auta izveo Badžim nije završila u rukama usamljenog Siriščevića, već u autu...

- Pazite, ni na kraj pameti mi nije ulaziti u pojedinačne analize. Niti najmanje nemam što predbaciti igračima. A što se tiče psihološke rekuperacije naravno da nije lako. Ali, kada sam planirao jučerašnji trening najvažnije mi je bilo vidjeti lica igrača. I zadovoljan sam jer samo vidio osmijeh, vidio sam da su koncentrirani i puni želje. Vjerujem u svoje igrače, isto kao što sam vjerovao cijelu sezonu. Niti jednom me nisu izdali pa ne vjerujem da će me izdati u Zagrebu- poziva Anzulović na jedinstvo.

Za razliku od "narančastih", Cibona se ne planira vraćati u Šibenik. Iz riječi i pristupa Ciboninih igrača na Baldekinu jasno se osjeća da su maksimalno fokusirani:
- Čujte, nema dvojbe da su igrači Cibone pravi profesionalci i da znaju igrati play off utakmice. Činjenica da će na svom terenu biti još bolji. Ne očekujemo nikakvu milost u Zagrebu, ali nećemo je ni mi dati njima- zaključio je Anzulović.

25. travanj 2024 08:10