StoryEditorOCM
KošarkaU TRNSKO PO POLUFINALE

Miralem Halilović "sredio" bivše suigrače

28. travnja 2017. - 16:54

Šibenik – Zagreb 84:78 (18:14, 27:21, 17:15, 22:28).

Šibenik – Dvorana Baldekin. Gledatelja 900.
Suci: Hadžić (Pula), Terlević (Rijeka), Vulić (Zadar).

Šibenik: Radovčić, Šarić, Badžim (12), Nakić, Bašić (7), Pandurić (11), Turkyilmaz (2), Paić, Ivanov (13), Petani (10), Siriščević (8), Halilović (21).
Zagreb: Majcunić, Junaković (8), Perić, Vitali (10), Vlaić (3), Božić (21), Batur (10), Marčinković (21), Krapić (5), Macner, Palokaj.

Korak po korak! To je šibenska filozofija za doigravanje. I uzalud su se gosti rezultatski šuljali, kad je trener Vladimir Anzulović u konstatnoj rotaciji našao put do pobjede.
Prvu četvrtinu i „narančasti“ i „mravi“ odigrali su u grču, o čemu svjedoči i mali broj postignutih poena. Jedna i druga momčad ubrzala je igru u idućih deset minuta. Igralo se lepršavije, u nekim trenucima i s elementima (kako bi Amerikanci rekli) „run and guna“. Imala je Anzulovićeva momčad u prvom poluvremenu problema s kontrolom obrambenog skoka. No, kao da je izlazak (i ozljeda) Vlaića i taj segment igre doveo u ravnotežu.
Šibeniku je trebala gotova cijela četvrtina da se razbudi nakon velikog odmora. No, po običaju ih je digao navijački „tsunami“ s tribina, koje su se podigle na noge nakon „air balla“ Izzeta Turkyilmaza!
Šibenska je pobjeda za vodstvo od 1-0 u seriji bila klasična momčadska. Čak petorica „narančastih“ imali su dvoznamenkaste brojke. No, najviše zasluga za konačni bijeg Zagrepčanima pripada njihovom prošlosezonskom suigraču Miralemu Haliloviću, koji je „letio“ po parketu, što se najbolje može iščitati iz njegove statistike (21 poen, 10 skokova). BiH reprezentativac imao je odlične pomagače u Luki Panduriću (u prvom poluvremenu) i novopečenom šibenskom reprezentativcu Roku Badžimu (u drugom poluvemenu).   
- Nisu nam tako lako dali da se odvojimo. Znali smo da nam neće biti tako jednostavno kao u prvoj utakmici na Baldekinu, kada smo ih gotovo masakrirali. Ipak su tu iskusni, dobri individualci poput Božića i Marčinkovića. No, poklopilo se da je mene danas krenulo, a lagao bih kad bih rekao da nisam imao dodatnu motivaciju - kazao je Miralem Halilović.

SEMAFOR

12:6 – Dvoboj su otvorili bivši na obje strane. Kod Zagreba Šibenčanin Junaković, a za domaće ex-Zagrebaš Halilović. Potonji je bio iznimno raspoložen u prvoj četvrtini, postizao koševe, dijelio blokade. „Ruku“ su mu vanjskim šutevima „dali“ Siriščević i Petani.
45:34 – Pritisnuli su „mravi“ početkom druge četvrtine, čak i poveli (21:22) zahvaljujući zadarskoj vezi Batur – Marčinković. No, vrlo brzo Šibenčani vraćaju „stvari na svoje mjesto“. Izvrsnu je rolu u tom razdoblju pružio Luka Pandurić (11 koševa). Izvana su bili precizni Ivanov, Siriščević i Petani.
50:45 – Stao je šut Šibenčanima u trećoj četvrtini. Propisno se ispromašivao Turkyilmaz, a ni drugi nisu imali namještene nišanske „sprave“. Na drugoj je strani u glavnoj ulozi najbolji igrač Zagreba Luka Božić, koji je sa 6 uzastopnih poena na trenutak približio goste na „minus 5“.
68:53 – „Građani“ prelamaju dvoboj u prvim minutama zadnje dionice, kada igraju na krilima razigranih Halilovića i Badžima.


Minuta šutnje za Jeru

Prije početka utakmice održana je minuta šutnje za prerano preminulog mladog odbojkaša i navijača Šibenika Jeru Čogelju. Počast su mu odali i njegovi Funcuti, uz poruku „Zauvijek s nama“.
 

26. travanj 2024 08:35