StoryEditorOCM
KošarkaACO ISPUNIO OBEĆANJE

Na Kupu Borislava Stankovića za reprezentaciju će zaigrati i dvojac iz šibenskih klubova!

27. travnja 2017. - 17:27

Košarkaši Šibenika i Jolly JBS-a Roko Badžim i Josip Bilinovac zaigrat će u dresu hrvatske reprezentacije na Kupu Borislava Stankovića, koji će se od 19. do 23. srpnja održati u Kini. S obzirom na novi sustav natjecanja FIBA-e, odnosno novi model kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo (Svjetski kup) koji kreće od ove godine, Hrvatska je primorana proširiti svoju reprezentativnu bazu, što je potvrđio i popis košarkaša za turnir u Kini. 

- Šansu sam dao igračima iz europskih klubova i naših, A-1 ligaša, koji će imati priliku pokazati svoju kvalitetu i pokušati se nametnuti u rosteru reprezentacije za predstojeće ispite. Tri igrača s ovog popisa sigurno će dobiti šansu ući u kadar reprezentacije za Eurobasket i kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Bilinovac mi se svidio na kup-utakmici Jolly – Cibona. Čvrst je, brz i dobar šuter. Roko Badžim raste polako, ali sigurno. Sve više želi loptu, teži asistencijama – kazao je, među inim, hrvatski izbornik Aleksandar Petrović.

Podsjetimo, hrvatska reprezentacija u rujnu će nastupiti na Eurobasketu, dok će kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo početi u studenom ove godine, a završiti u veljači 2019. godine. Ždrijeb kvalifikacija za SP 2019. održat će se 7. svibnja u kineskom gradu Guangzhou.

Na linku ispod možete pogledati i novi sustav natjecanja:
https://www.youtube.com/watch?v=Yw6vPH91Egc 


Popis kandidata za nastup na Kupu Borislava Stankovića

Dominik Mavra, Toni Katić, Goran Filipović, Jakov Mustapić, Josip Bilinovac, Luka Božić, Domagoj Bošnjak Ivan Ramljak, Nik Slavica, Tomislav Zubčić, Karlo Žganec, Antonio Vranković, Filip Kraljević, Ivan Buva, Roko Badžim 

19. travanj 2024 17:53