StoryEditorOCM
KošarkaNIŠTA OD LJUTOG SUDARA

Treća četvrtina nije bila dovoljna - Cedevita odlučila seriju?

26. travnja 2017. - 22:12

Jolly JBS – Cedevita 66:85 (18:25, 14:18, 24:20, 10:22)

Šibenik – Dvorana Baldekin. Gledatelja 500.
Suci: Radović (Dubrovnik), Hordov (Zadar), Radojković (Split)
Jolly JBS: Scott (5), Penn (6), Klepo, Došen (2), Markulin, Marić (5), Bilinovac (14), Papac (3), Perković, Novačić (24), Brkić (7)
Cedevita: Krušlin (12), Jordano, Katić (13), Lončar, Žganec (7), Musa (9), Bilan (12), Shurna (6), Begić (13), Tomas (13), Ramljak

Na parketu Baldekina očekivao se sudar ljutih suparnika u doslovnom smislu te riječi. Domaćin je bio ljut na Zagrepčane zbog poraza od Šibenika u Ludbregu (op.a. izašli u majicama s natpisom „Fair play“!), a gosti na Šibenčane jer su svoje sumnje dali na velika zvona.

Jolly bi možda i uspio ugroziti Cedevitu da je cijeli ili barem veći dio susreta odigrao kao treću četvrtinu, kada je stigao na „minus“ 2, zahvaljujući dobroj zonskoj obrani. Nije Cedevita bila toliko nadmoćna kao u finalu Kupa Krešimira Ćosića, ali je jednostavnije nego se očekivalo došla do vodstva 1-0 i, po svemu sudeći, odlučila pobjednika ove serije

Mršić je lako „nanjušio“ Velićeve probleme u centarskoj liniji, pa je većina lopti u prvom dijelu išla prema reketu, odnosno Miru Bilanu i Mirzi Begiću. A iskusni su ih Cedevitini gorostasi dobro koristili. U prvoj fazi susreta gostujući su bekovi kvalitetno „zatvorili“ i inače sjajnog Amerikanca Mikea Scotta, pa je Jolly bio osuđen na dalekometnu preciznost Ivana Novačića i Josipa Bilinovca.

U trećoj su se četvrtini, međutim, briljantnom Novačiću i vrlo dobrom Bilinovcu priključili i Scott, i Jozo Brkić. Kod Cedevite su stali najbolji iz prvog dijela – Tomas, Begić i Bilan, koji je brzo zaradio četiri osobne greške.
Ključnom se, uz buđenje Cedevitinih igrača s klupe, pokazala razlika u broju skokova (22-46).

- Odigrali smo muški, bez prevelikog respekta. Ušli smo u fajt s Cedevitom i zato ne mogu biti nezadovoljan. Nažalost, pali smo energetski u posljednjih deset minuta. Falio nam je doprinos nekih igrača s klupe, a Brkić i Scott su igrali ozljeđeni. Evidentno je da smo bili inferiorni u skoku, a Cedevita je imala i odličnu šutersku večer. Posebice, iza linije za tri poena - kazao je poslije utakmice Ivan Velić, trener Jolly JBS-a.

SEMAFOR

7:19 – Bivši i sadašnji reprezentativac Hrvatske Marko Tomas i Miro Bilan bili su nezadrživi već na početku utakmice za košarkaše Jollyja. Obojica su u tom razdoblju stavila 8 poena. Ivan Novačić je na drugom kraju parketa bio usamljen.
27:35 - Imali su Zagrepčani u drugoj dionici i višak od 14 koševa. No, glavnu je ulogu u Jollyjevim redovima od Novačića preuzeo Bilinovac. S osam je koševa (dvije trice) šibensku momčad održavao na „pristojnoj“ udaljenosti. Velićevoj je momčadi probleme, međutim, stvarao drugi Cedevitin „toranj“, Mirza Begić.
45:47 – Jolly ekspresno vraća dvoboj u ravnotežu u prvim minutama treće četvrtine. Najzaslužniji su za to Ivan Novačić, s nove dvije trice, i Jozo Brkić, koji bilježi svojih prvih 5 poena u susretu. Novačić je nakon 23 minute igre već bio na 17 poena!
63:80 – Kratkog je vijeka bila Jollyjeva serija. Ubačajima Muse, Žganeca i Tomasa Cedevita vraća razliku iz prvog poluvremena i prelama utakmicu. 

20. travanj 2024 13:48