StoryEditorOCM
KošarkaŠIBENIK NA TRONU

Šibenski junak: "Nisam vjerovao ocu"; Grbac želi šibensko finale!

23. travnja 2017. - 22:44

Cedevita – Šibenik 64:69 (15:18, 15:16, 17:19, 17:16)

Ludbreg – Sportska dvorana Ludbreg. Gledatelja 500.
Suci: Dožai (Zagreb), Radojković, Jurčević (oba Split)

Cedevita: Krušlin (11), Jordano (8), Katić, Lončar (10), Žganec (5), Bilan, Shurna (5), Begić (4), Vučić (6), Tomas (6), Ramljak (9)
Šibenik: Radovčić, Šarić, Badžim (18), Nakić, Bašić (5), Pandurić (8), Turkyilmaz (6), Paić, Ivanov (7), Petani (10), Siriščević, Halilović (15)

Šibenik je prigrabio startnu poziciju broj jedan u doigravanju! Kraj utakmice bio je nalik na mnoge ovosezonske susrete na Baldekinu. Zajednička pjesma Funcuta i šibenskih košarkaša „razlila“ se dvoranom u Ludbregu.
Gostima je, nema sumnje, na ruku išla „mala bolnica“ u redovima Cedevite. U iskorištavanju slabosti domaćina prednjačio je nadareni Roko Badžim, potvrdivši na taj način svoj reprezentativni potencijal. O njegovoj igri ne treba previše trošiti riječi, sve govori statistika: 18 poena, 7 skokova, 5 asistencija, uz tri trice.
Obje momčadi bile su potpuno fjakaste u prvom dijelu susreta, o čemu najbolje svjedoči mizeran broj postignutih koševa (30:34). Šibenčani su odlično otvorili dvoboj i pobjegli Cedeviti na 16:4. Bilo je to praktički nedostižno za skupinu domaćih, mahom neiskusnih igrača, na koje se oslonio Veljko Mršić.
Treća je četvrtina, ipak, donijela niz velikih rezultatskih preokreta. Šibenik se „odlijepio“ na „plus 10“ ubačajima Pandurića i Badžima, a onda jednostavno stao. Očekivano, iskoristila je to Cedevita i sa četiri uzastopne trice prvi put povela (42:40). No, u tim je trenucima sve uzde u šibenskim redovima hrabro preuzeo najmlađi, već spomenuti Badžim, pa je momčad s Baldekina u posljednjim minutama relativno mirno uplovila u pobjedničku luku.
Šibenčani će u prvom krugu doigravanja odmjeriti snage s osmoplasiranim Zagrebom.

Roko Badžim, košarkaš Šibenika:

- Nisam vjerovao svom ocu, koji mi je prije nekoliko kola kazao da ćemo sigurno biti prvi! Hvala mu na tome, jer me njegova prognoza i te kako ohrabrila. Hvala i treneru Anzuloviću, koji mi je ponudio obilatu minutažu. Svakom je beku lakše, kad često ima loptu u rukama. Danas nismo blistali jer je utakmica bila izuzetno važna. No, siguran sam da ćemo biti opet pravi u doigravanju, te obradovati Funcute, koji su nas, hvala im, vjerno pratili i danas.

Ante Grbac, predsjednik GKK Šibenik:

- Velika je čast biti prvi prije doigravanja! Nadamo se da u predstojećim diplomatskim akcijama HKS-a i vodstva ABA lige to može značiti i korak bliže ulasku u regionalno natjecanje. Prednost domaćeg parketa u doigravanju je dragocjena. Ona nam daje vjetar u leđa da izdržimo do kraja. Moj optimizam temelji se na tome da će Cedevita biti i te kako oslabljena bez trojice ili četvorice povrijeđenih igrača. Iskreno rečeno, najviše bih se radovao šibenskom finalu! 

20. travanj 2024 12:08