StoryEditorOCM
KošarkaKOLO ODLUKE

Sati nas dijele do konačnog raspleta - Jolly vreba startnu "dvicu", Šibenik u Ludbregu želi do "jedinice!

23. travnja 2017. - 18:28

Što je utakmica u Ludbregu bliže, to su šanse košarkaša Šibenika za iznenađenje i pobjedu protiv Cedevite veće! I ne bez razloga. Otprije poznata lista izostanaka kod Zagrepčana, na kojoj su bili pakleni američki bekovi Ryan Boatright i Ra'shad James, te Marko Arapović, dobila je „pojačanje“ u hrvatskom reprezentativcu Luki Babiću, talentiranom Džananu Musi, njegovu sunarodnjaku Mirzi Begiću i igraču Cedevitine „B-momčadi“ Lovri Buljeviću. Proširena lista Cedevitinih „ranjenika“ dodatno je podgrijala kalkulacije prema kojima aktualnim prvacima nije „o glavi“ pobijediti Šibenčane. Iz vrlo jasnog razloga, što bi ih, u slučaju njihova slavlja i pobjede Cibone nad Splitom, u četvrtfinalu doigravanja čekao gradski derbi sa Cibonom.

- Ne možemo zatvarati oči pred tim. Jasno je da su nam bez navedenih igrača veće šanse. No, Cedevita i takva, oslabljena može složiti barem dobru prvu petorku. Nemojmo zaboraviti da oni na rosteru imaju 22 igrača. Gotovo svi oni su reprezentativci ili potencijalni reprezentativci - ističe prije susreta trener GKK Šibenik Vladimir Anzulović.

Skoči, pa reci hop

Jolly će regularni dio sezone zatvoriti na svojem parketu utakmicom s osječkim Vrijednosnicama. U prvom, zimskom susretu ovih suparnika šibenska je momčad jedva izvukla pobjedu, makar za domaćine nije nastupio njihov najbolji igrač, prošlosezonski član Jollyja Jakov Mustapić.

Zanimljivo, u slučaju pobjede Cedevite nad Šibenikom i Cibone nad Splitom, ove će se dvije momčadi sastati već za nekoliko dana, u prvom krugu doigravanja za prvaka. No, da prvo treba skočiti, pa reći hop, zna i glavna uzdanica Jollyja Ivan Novačić.

- Nažalost, ne ovisimo sami o sebi. Poraz u Zaboku doveo nas je u takvu situaciju. No, trebamo ovaj dio sezone privesti kraju na pravi način, pobjedom. Osječka momčad ima glavu i rep, u što smo se uvjerili u našem prvom dvoboju. Prije par dana su lagano svladali Zagreb. Znamo da će Mustapić biti željan osvete. Da imaju dobrog playmakera Šarca i solidnu visoku liniju. Bitno je da ne uđemo pospano u utakmicu, kao protiv Hermesa, jer tada bismo mogli imati muka – ističe Ivan Novačić u najavi dvoboja na Baldekinu.

20. travanj 2024 16:23