StoryEditorOCM
KošarkaVJEČNI OPTIMIST

Grbac poručuje: ABA liga nije izgubljena, a u playoffu možemo do kraja!

20. travnja 2017. - 22:41

Kao da nema trenutka, kad predsjednik GKK Šibenik Ante Grbac nije dostupan šibenskim novinarima. Svejedno, zatekli ga u zrakoplovu, na izletu u Nizozemsku ili na obiteljskom pikniku. Očito nema ni trenutka, kad prvog čovjeka "građana" pritišće pesimizam. Grbac uvijek plijeni dobrim vibracijama. Svejedno, je li riječ o visokom plasmanu u ovoj sezoni, suradnji s navijačima, proširenju gledališta na Baldekinu. Tako je bilo i u ovom razgovoru.

Još nas jedna utakmica dijeli do početka playoffa. Vjerujem da je ambicija klupskog vodstva stići što dalje, izdržati što duže u doigravanju za prvaka?
– Naša momčad na domaćem parketu, pred Funcutima može pobijediti svakog. Pa i Cedevitu! Ja sam po svojoj prirodi optimist i zato vjerujem da možemo do finala. Štoviše, uvjeren sam da će dečki ginuti na parketu, ne bi li donijeli titulu prvaka države u Šibenik. Završnica prvenstva bit će izuzetno zanimljiva, puno napetija nego proteklih godina.
Donedavno se činilo da će, bez obzira na konačan poredak klubova u regularnom dijelu sezone, vrata ABA lige Šibeniku i ostalima ostati zatvorena. No, čujem kako postoji mogućnost da čelni ljudi HKS-a i Regionalne lige sjednu za isti stol?
– Mislim da bi, kad je u pitanju ABA liga, na koncu trebalo doći do nekog kompromisa. Ova je sezona pokazala da je naša, hrvatska liga izuzetno bitna i da ona mora biti prioritet svim klubovima. Svjestan sam da je Regionalna liga kvalitetnije natjecanje koje lakše privlači sponzore. No, trebalo bi pronaći koncept koji će zadovoljiti obje strane.
Smatram da ABA liga za nas nije izgubljena. Da se neće "zatvoriti". Za njenu je dobrobit važno da u njoj nastupaju najbolje, a ne najpodobnije hrvatske momčadi.

Dogus grupa želi ABA ligu

Vi, međutim, od početka sezone ističete kako Vas ništa manje ne bi zadovoljilo igranje u nekom od europskih kupova, točnije u FIBA-inoj Ligi prvaka. Koliko je realno da GKK Šibenik nastupi u tom natjecanju?
– Osobno bi me zadovoljilo da zaigramo u Ligi prvaka, natjecanju, koje je kvalitetno i financijski izdašno. Međutim, želje naših sponzora idu u drugom smjeru. Prema nastupu u Regionalnoj ligi.
Je li turska Dogus grupa spremna uložiti dodatan novac, napraviti novi financijski iskorak na Baldekinu?
– Dogus grupa je najzaslužnija što Šibenik danas igra A-1 ligu na ovakvoj razini. Očekivati od njih da nose 90 posto financija kluba ne bi bilo realno, ni pošteno. Za GKK Šibenik puno bi značilo aktiviranje domaćih poduzeća, ali i snažnija financijska podrška Grada. Od gradonačelnika Željka Burića dobio sam garanciju da će od sljedeće godine Grad znatno povećati proračunska sredstva za sport. Burić je čovjek koji je puno toga dobrog napravio za Šibenik u protekle četiri godine i zato nemam ni jedan razlog da mu ne vjerujem.

Razmišljamo o pojačanjima

Grad vam je obećao "dati ruku"i kad su u pitanju novi zahvati unutar dvorane. Poznato je da Baldekin trenutačno ne zadovoljava sve uvjete za igranje međunarodnih utakmica?
– U suradnji s Košarkaškim klubom Jolly i Gradom aktivno radimo na projektu postavljanja fiksnih tribina i općenito na prilagodbi Baldekina uvjetima koje postavlja Regionalna liga. Zaista moram pohvaliti gradonačelnika Burića, koji se aktivno uključio u rješavanje tog problema. Vjerujem da ćemo do početka sljedeće sezone uspjeti realizirati sve što smo planirali.
Pretpostavljam da onda već razmišljate i o rosteru za iduću sezonu? Za neko jače natjecanje trebat će vam još snažnija, konkurentnija momčad…
– Cijelu sezonu razmišljamo o tome! No, bitno je završiti ovu koja još traje na najbolji mogući način i pričekati, nadamo se, pozitivan rasplet priče oko sudjelovanja u ABA ligi.

GKK Šibenik postaje Šibenka!?
Je li u bliskoj budućnosti moguća promjena imena kluba, s obzirom da je GKK Šibenik prirodni nasljednik slavne Šibenke, a da je Funcutima i svim simpatizerima to ime ostalo u srcu?
– Koliko mi je poznato, ime "Šibenka" je još uvijek zauzeto i ne možemo ga preuzeti dok se ne likvidira stari subjekt. Ali o tom ćemo svakako razmisliti, čim to bude moguće – poručuje Ante Grbac.

25. travanj 2024 16:36