StoryEditorOCM
KošarkaDOBRE VIBRACIJE UOČI UTAKMICE SEZONE

"Građani" spremni za "vukove", stiže i Dario Šarić!?

19. travnja 2017. - 15:48

Dobre vibracije ćute se na svakom kantunu Baldekina prije popodnevnog velikog dvoboja Šibenika i Cibone. Atmosferu među „građanima“ dodatno je podigla jučerašnja pobjeda Zadra nad Cedevitom, zahvaljujući kojoj Šibenik nakon zadnjeg kola ne može biti plasiran slabije od 4. mjesta. A to momčadi Vladimira Anzulovića, u svakom slučaju, donosi prednost domaćeg parketa.

No, Zula se prije „utakmice sezone“ ne zamara kalkulacijama u stilu što bi bilo, kad bi bilo. U mislima su samo „vukovi“. I pobjeda.

- Kompletni smo. Nedostaje nam samo Paić. Dobro smo trenirali, pripremali se kao i za svaku drugu utakmicu. No, nećemo se, da tako kažem, praviti blesavi. Znamo što pobjeda nosi. Znaju, uostalom, i cibonaši što njima donosi. Vjerujem da će oni na parket izaći maksimalno motivirani, ali ako bude koncentrirani, ako budemo igrali našu igru, pobjeda će biti blizu – govori trener GKK Šibenik.

A kad Anzulović kaže da su kompletni ili gotovo kompletni, to znači da su u dobrom stanju leđa Turčina Izzeta Turkyilmaza.

- Izzet je ovih dana normalno trenirao. Nadamo se da će njegova leđa izdržati ovu utakmicu. Trebat će nam njegov doprinos – ističe Vlado Anzulović.
Trener „narančastih“ otklonio je i dvojbu oko toga igra li Cibonin Amer Scottie Reynolds.

- Prema zadnjim informacijama, koje sam dobio, Reynolds stiže u Šibenik – tvrdi uvijek dobro informirani Anzulović.

No, s obzirom da su dosadašnja dva susreta (u prvenstvu i kupu) Šibenčanima najviše problema stvorili Luka Žorić i igrači iz drugog plana, poput Marića i Marinellija, prvotimci Šibenika su svjesni da „vukovima“ ne smiju ostavljati puno prostora.

- Znamo sve o njima. Iskusna su, ABA-ligaška momčad. Nema smisla nikog pojedinačno isticati. No, Zagrepčani moraju znati jedno – protiv nas na Baldekinu nitko nije favorit – rezolutno će Ive Ivanov, snažni šibenski krilni centar.
„Narančastima“ ni u ovoj utakmici neće faliti podrške Funcuta s tribina. A šibenski bi navijači mogli dobiti jedno NBA pojačanje. Naime, dolazak na Baldekin najavio je član Philadelphia Sixersa Dario Šarić!

25. travanj 2024 03:41