StoryEditorOCM
KošarkaODMORI SE, ZASLUŽIO SI

"Narančasti" s prvog mjesta kreću u ludu završnicu, a Teo Petani obećava: Ako dobijemo Cibonu svi ćemo s rive skočiti u more!

16. travnja 2017. - 15:04

„Odmori se, zaslužio si“ naslov je popularne TV-serije, koji trenutačno savršeno pristaje košarkašima Šibenika. „Narančasti“ su ligašku stanku dočekali sa čak osam pobjeda u nizu, od kojih je posebno zazvonila ova posljednja u Zaboku, gdje su domaćina rasturili s 24 poena razlike. I ne samo to! GKK Šibenik izbio je, zahvaljujući slavlju Jollyja nad Splitom, na prvo mjesto A-1 lige. Momčad Vladimira Anzulovića zaista je zaslužila odmor od desetak dana u kojem nisu samo punili baterije za posljednja dva kola i dva velika sudara sa Cibonom (Baldekin, srijeda, 19. travnja, 18 sati) i Cedevitom (nedjelja, 23. travnja, Ludbreg, 18 sati), već i za skorašnje doigravanje.

 

Košarkašima Šibenika pauza će dobro doći i da zakrpaju ozljede i ozljedice pred završne bitke. Pritom, dakako, prvenstveno mislimo na Izzeta Turkyilmaza, koji je češće rovit nego zdrav, a čija se uloga u momčadi pokazala gotovo krucijalnom. Plasman Šibenika ovisit će i o zdravstvenom biltenu atraktivnog i korisnog Turčina.

Međutim, Anzulovićevi su momci i bez Izzeta u Zaboku pokazali da je putanja njihove forme u konstatnom rastu. Protiv Jollyja i Zaboka suparnicima su tek jednom - i to u početnim minutama prve četvrtine - dopustili da prijeđu u vodstvo! Gradske su rivale u pojedinim trenucima držali na gotovo "minus 20". Za usporedbu, samo vikend poslije igrači Ivana Velića "demolirali" su Split, dotadašnjeg lidera prvenstva. U Zagorju su "narančasti" krajem treće četvrtine zaledili Zabok na "minus 39". Istu onu momčad, koja je u svojoj dvorani uzela skalp Zadru i Jollyju.



Zagrepčanin na vrućoj šibenskoj klupi uspio je, čini se, ne samo podignuti momčad nakon šokantnog poraza u Splitu, nego i raspodijeliti adekvatnu minutažu svim svojim pulenima, u svakoj utakmici. Iz, istina, kratkotrajne letargije razbudili su se Ivan Siriščević i Miralem Halilović, nišanske je "sprave" stabilizirao Domagoj Bašić, Teo Petani, kako sezona odmiče, pruža sve bolje partije...

 

Za pobjedu nad momčadi s Tuškanca Anzuloviću će, naravno, trebati najbolja izdanja svih ili gotovo svih njegovih košarkaša. No, koliko god „vukovi“ iz Zagreba bili opasni i koliku god težinu imalo njihovo slavlje nad Cedevitom, „narančasti“ će, nema sumnje, biti dovoljno gladni da "pojedu" i njih.

O važnosti te utakmice, uostalom, dovoljno govori rečenica "maestra" Tea Petanija, izrečena još u transu nakon slavlja u Zaboku: - Ako pobijedimo Cibonu, svi ćemo skočiti s rive u more!
Uopće ne sumnjamo da bi Teo bio u stanju to napraviti. Makar i sam.

No, neće biti sam jer Šibenik polako hvata košarkaško ludilo. Možda ne baš tolikog obujma kao prije 34 godine, ali je Funcute i ostale navijače GKK Šibenik zagrijao zaista intrigantan podatak da je njihova momčad preuzela prvo mjesto na ljestvici na isti datum kad je Šibenka 1983. osvojila prvu i jedinu titulu u svojoj povijesti!

19. travanj 2024 11:53