StoryEditorOCM
KošarkaJolly bi rušio i Split

Lijepa gesta Ivana Velića, trenera Jollya: Čestitam rođendan Funcutima, neka i dalje budu prava podrška svom klubu

8. travnja 2017. - 13:55

U nedjeljni dalmatinski derbi Jollya i Splita na Baldekinu (HTV,17 sati) "žuti" ulaze s čelne pozicije na tablici i sa serijom od šest pobjeda. S druge strane, Šibenčani su izgubili četiri od posljednjih šest utakmica. Unatoč tome, trener Splićana Ivica Skelin ne drži da je njegova momčad favorit:

- Ne bih se baš složio s njegovom konstatacijom. Split je lider, a tko god je prvi na tablici u ovakvom prvenstvu kao što je naša A-1 liga, mora biti barem blagi favorit. No, stoji i činjenica da je Jolly "skinuo" dosta favorita ove godine. Uostalom, Jolly još uvijek nema poraz na domaćem terenu i mi ćemo bez obzira na sve nedaće koje nas prate nastojati zadržati tu nepobjedivost- kaže Ivan Velić, trener Jolly JBS-a.

A te nedaće su ozljede koje su opasno sustigle Šibenčane. Odavno je "out" Šime Špralja. Za utakmicu sa Splitom upitni su i Ivan Papac i Jozo Brkić, dakle cijela centarska linija:

- Tko zna, da nije bilo tih ozljeda, možda bi situacija na tablici bila obrnuta. Možda bismo mi napadali prvo mjesto, a ne Split... Bez obzira na sve, ne želim se izvlačiti na ozljede koje su sastavni dio sporta. Velikom željom i borbenošću mogu se nadomjestiti neki igrački nedostatci. Do kraja regularnog dijela sezone su tri kola i mi želimo pobijediti u sve te tri utakmice- jasan je Velić.

U samoj završnici puno je kalkulacija oko toga tko će s koje početne pozicije u play off. Objektivno, Jolly jako teško može do startnih "jedinice" ili "dvice" koje u četvrfinalu donose lakše protivnike (Zagreb, Osijek):

- Vjerujte, ne bavim se tim kalkulacijama. Vidite i sami da se iz kola u kolo mijenja stanje na tablici i da se lako može izgubiti bilo gdje. Oni koji se više bave matematikom govore mi da Jolly može završiti kao drugi, ali isto tako i kao peti. Dakle, nezahvalno je bilo što prognozirati- ističe Velić.

Dojma smo da je Jolly vrhunac sezone doživio u završnici Kupa. Poslije su stvari malo počele "štekati". Konstantno visoku formu zadržali su samo Scott i Novačić, a bez značajnijeg doprinosa većeg broja igrača teško je dobiti jače protivnike poput Splita:

- Slažem se da smo završni turnir Kupa odigrali na visokoj razini. Ali, dva-tri tjedna kasnije smo na istom nivou odigrali i protiv Cibone. Vjerujem da možemo protiv Splita ponoviti takvo izdanje. Jasno, do pobjede možemo samo timskom igrom- analizirao je trener Jollya, i za kraj poslao vrlo lijepu fer i sportsku poruku navijačima ljutog gradskog rivala

- Čestitam rođendan Funcutima i želim im da nastave i dalje biti prava podrška svom klubu- zaključio je Ivan Velić.

26. travanj 2024 13:18