StoryEditorOCM
KošarkaNarančasti kantun

Ive Ivanov, Zadranin u dresu Šibenika: 'Pritisak je na nama, ali za ovo se živi'

30. ožujka 2017. - 21:33

U "narančastom" taboru vjerojatno nema boljeg sugovornika za najavu gradskog derbija od Ive Ivanova. Čvrstog i borbenog krilnog centra, koji je s gotovo 17 poena u prosjeku najbolji strijelac GKK Šibenik. Čovjeka, koji je i u prvom ovosezonskom susretu gradskih rivala sa 23 koša bio jedan od najraspoloženijih "građana".
Uvijek pristupačni Ive je u (kratkoj) pauzi između Zagreba i Jollyja "skoknuo" do svog Zadra da napuni baterije, no to nije bio razlog da s nama ne popriča o objema utakmicama.


Očito ne možete bez gustih završnica ove sezone? Vaši su navijači, jamačno, dobili popriličan broj sijedih nakon svih ovih utakmica...

– Neka bude tako i do kraja, ako ćemo iz utakmica izlaziti podignute glave! Istina, nismo smjeli dopustiti Zagrebu da nas ugrozi. Posebice, nakon izvanredno odigranog prvog dijela, u kojemu smo mogli voditi i s većom razlikom. No, u drugoj nas je dionici igre napustio šut. Njima je, pak, krenuo. Pala nam je i koncentracija. I, zbilja, nije bilo ugodno kad je na semaforu zasvjetlilo "minus" 7. Roko nas je vratio u život. Napravio je strašan preokret u samo nekoliko minuta i odveo utakmicu na naš mlin – osvrnuo se Ive na dvoboj sa Zagrebom.

Nije pretjerano različit od utakmice u Trnskom bio ni prvi gradski derbi. Tada vas je, međutim, doslovno sekunda dijelila od pobjede…
– Tu je utakmicu odlučio Šime Špralja. Točnije, njegovih šest poena u nizu. I zato je dobro što ga u subotu vjerojatno neće biti na parketu.

Vaši su gradski suparnici u međuvremenu igrali finale Kupa, ali su se i "poskliznuli" u Zaboku…
– Ne smiju nas zavarati neki njihovi porazi. Jolly je, što kriti, dobro posložena momčad. Igraju jako dobro. A kad spominjete Zabok, nemojte misliti da je taj poraz slučajan. Tamo će svima biti teško.


U veliki gradski derbi, ipak, ulazite kao blagi favoriti. Ne samo zbog stanja na ljestvici, već i zbog navijača koji će biti debelo na vašoj strani. No, nerijetko takva situacija momčadi zna predstavljati dodatan teret!?

– Nema sumnje da je veći pritisak na nama. Ali… Za takve se, posebne utakmice trenira i živi!

Jollyju je – nebrojeno je to puta apostrofirano – kao i vama forte jaki kolektiv. Teško je, međutim, ne podcrtati tercet Scott – Bilinovac – Novačić, kao glavnu prijetnju. Imate li recept kako ih "prigušiti"? Je li vam ga možda dao „vaš“ Zadar u njihovoj međusobnoj utakmici na Višnjiku?
– Ne bih posebno isticao nikoga od njihovih igrača. Tu su i novi Amerikanac Penn, Markulin, Došen, Brkić… Jolly ima odličnu rotaciju. Neće nam biti nimalo lagano. Morat ćemo biti vrlo agresivni u obrani i iskoristiti svoje prednosti u napadu. Samo s pravim pristupom i pripremom utakmice možemo do pobjede! – poentirao je Ive Ivanov.

18. travanj 2024 02:17