StoryEditorOCM
KošarkaDobra uvertira za gradski derbi

Jolly lako polomio koplja "alkarima" – Milačić žali što nije imao Novačića i Bilinovca dok je bio trener Šibenčana (FOTO)

25. ožujka 2017. - 22:13

Jolly JBS- Alkar 101:76 (27:17,23:21,25:16,26:22)

ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 100. Suci: Denis Hadžić (Pula), Marko Stanković (Rijeka), Ivan Šverko (Rijeka).
Jolly JBS: Scott (15), Penn (14), Klepo (5), Došen, Markulin (3), Marić (3), Bilinovac (15), Papac (7), Perković, Novačić (24), Brkić (15), Špralja.

Alkar: Boban (4), Svalina (5), Modrić (3), Dominović (4), F. Vučić, Vrkić (9), Gaurina (16), Bilandžić (3), Župić, Šarac (5), H. Vučić (21), K. Vučić (6).

Jolly nije imao nimalo popusta za svog bivšeg učitelja Damira Milačića. A zašto i bi kad do kraja regularnog dijela prvenstva želi uzeti što više pobjeda i sa što bolje pozicije ući u doigravanje. Šibenčani su svoj cilj ispunili, dok će Sinjani bodove koji će ih odvesti u luku spasa morati potražiti negdje drugdje.

Furiozan je bio ulazak u utakmicu domaćina. Imali su više nego uspješan šuterski trening, u čemu im je svojski pomogao Alkar igrajući svilenu obranu. Već u prvoj četvrtini Jolly je pogodio pet trica. Prednjačio je Josip Bilinovac s tri ubačaja iza linije 6,75. Nerješive enigme za Sinjane bili su i Amerikanac Penn i Zadranin Novačić. Rezultat toga bilo je brzo vodstvo Jollya od 25:13.

"Alkari" su se trgnuli tek početkom druge četvrtine kada je u dvoranu ušla omanja grupa Maligana i navijanjem razdrmala kazališnu atmosferu na Baldekinu. Uz podršku svojih navijača Sinjani su zaigrali agresivnije i smanjili na 28:23. Ipak, Markulin tricom i Brkić polaganjem vraćaju Jolly na dvoznamenkastu prednost.

I svaki put kada bi se ukazala i mala nada Sinjanima za hvatanje priključka, "uništio" bi je Ivan Novačić, koji je odigrao savršeno prvo poluvrijeme. Čovjek je za 20 minuta stavio 19 koševa bez promašaja iz igre. Ruka mu je zadrhtala samo jednom s linije slobodnih bacanja.

Drugo poluvrijeme bilo je u znaku rutinskog odrađivanja posla od strane Jollya i upornog skandiranja Maligana "Uprava odlazi".
- Nismo htjeli potcijeniti Alkara iako oni imaju dosta problema ove sezone. Ušli smo maksimalno i ostvarili pobjedu, što je dobra uvertira pred subotnji šibenski gradski derbi koji uvijek nosi dosta tenzija. No, o toj utakmici ćemo više razmišljati od ponedjeljka- rekao je Josip Bilinovac, jedan od najboljih igrača Jollya.

Damir Milačić, trener Alkara istaknuo je zasluženu pobjedu Jollya:
- Mi imamo težak raspored, ali ako dobijemo Zabok u idućem kolu i matematički ćemo osigurati opstanak. Žao mi je što lani kad sam bio trener Jollya nisam uspio dovesti Novačića i Bilinovca iako sam to žarko želio- poručio je Milačić.
 

26. travanj 2024 00:46