StoryEditorOCM
Košarka"Čupava" pobjeda Šibenika

U Trnskom drama s happy endom za "narančaste": Kad je bilo najteže pojavio se Roko Badžim

24. ožujka 2017. - 21:29

Zagreb- GKK Šibenik 83:85 (12:23, 21:25, 25:14, 25:23)
ZAGREB- Dvorana u Trnskom. Gledatelja 200. Suci: Nikola Perlić (Velika Gorica), Želimir Tresoglavić (Osijek), Krešimir Katić (Slavonski Brod).
Zagreb: Majcunić (13), Junaković (27), Perić (2), Vitali (9), Vlaić (7), Božić (17), Batur (5), Marčinković, Macner (3), Palokaj.
GKK Šibenik: Radovčić, Šarić, Andabaka, Badžim (13), Bašić (12), Pandurić, Paić, Ivanov (10), Petani (11), Siriščević (19), Halilović (20).

Po tko zna koji put ove sezone "narančasti" su kidali živce svojim navijačima. Ovaj put, drama u Trnskom imala je "happy end" za Šibenčane, pa tako i skupinu od 50-ak Funcuta koji su potegnuli do Zagreba bodriti svoje.

A kako je krenulo, činilo se da će "građani" furiozno protutnjati Novim Zagrebom. Momčad trenera Vladimira Anzulovića odigrala je savršeno prvo poluvrijeme. Napadački su funkcionirali kao švicarski sat. Unutarnja linija Halilović- Ivanov djelovala je besprijekorno, a podršku su im dalekometnim ubačajima pružali Siriščević i Bašić.

U prvih 20 minuta gosti su ubacili čak osam trica, što je rezultiralo s ugodnih plus 15 na velikom odmoru. Ni obrana "narančastih" nije bila za baciti. Dapače, prvenstveno Siriščević je odlično uštopao najboljeg igrača Zagreba Luku Božića. Na ruku Šibenčanima je išla i činjenica da se nije skidao Pavle Marčinković, što je dodatno reduciralo ionako skraćenu rotaciju momčadi Danijela Jusupa. Ruku na srce, niti Anzulović nije mogao računati na Turčina Izzeta Turkyilmaza, kojeg su opet stisla leđa.

I onda kada je većina očekivala laganicu Šibenika, uslijedio je nevjerojatan preokret Zagreba. U drugom poluvremenu, u pozitivnom smislu je "poludio" Šibenčanin u žutom dresu Martin Junaković i izrešetao koš "građana". Probudio se i Božić, dok su gosti kompromitirali sve ono dobro što su radili u prvom dijelu. Šut im je potpuno stao, a obrana više nije bila kao podmazani švicarski sat, nego kao šuplji švicarski sir.

Takav tijek zbivanja donio je Zagrebu vodstvo od 72:65 sredinom posljednje četvrtine. I kada su najiskusniji igrači Šibenika stali, odgovornost je preuzeo 20-godišnji Roko Badžim. Vezao je tri trice za redom, a jednu je dodao i Teo Petani. U penal završnici mirnu ruku imao je i Siriščević.

Na koncu, Šibenik je došao do šeste pobjede u nizu koja ih puni samopouzdanjem uoči gradskom derbija s Jollyem u subotu. No, tko zna kako bi sve završilo da se tri minute prije kraja Zagrebu nije ozlijedio Božić, pa je Jusup morao utakmicu okončati s golobradima Majcunićem i Macnerom, koji rijetko obitavaju u prvoj petorci a kamoli u egal završnicama.

19. travanj 2024 16:29