StoryEditorOCM
KošarkaAlkar na Baldekinu

Jolly bez popusta za svog bivšeg učitelja Milačića - Malenica: Želimo ući u play off sa što bolje pozicije

24. ožujka 2017. - 16:20

U tekućoj sezoni A-1 liga je opravdala poredbu koju je skovao naš TV komentator Slavko Cvitković, a koja glasi da je košarka radost loptanja pod obručima. Doista je tome tako, barem iz perspektive dalmatinskih ligaša. Naime, svakog vikenda u dalmatinskim košarkaškim dvoranama na meniju je poneka poslastica.

Među njih svakako spada i subotnja utakmica Jolly JBS-a i Alkara. Dovoljno je kazati da je riječ o dalmatinskom derbiju. No, premda Šibenčani nemaju dug staž u prvoj ligi, ta dva takmaca odigrali su niz utakmica koje su imale itetakvu rezultatsku draž. Takav je i večerašnji dvoboj na Baldekinu.

U daleko komotnijoj situaciji je domaćin. Jolly već sada može kazati kako je imao uspješnu sezonu. Šibenčani su osigurali ulazak u play off, igrali su finale Kupa Kreše Ćosića, skinuli su čak triput skalp Ciboni, pobjeđivali su Zadar, Cedevitu, GKK Šibenik... Mnogi će kazati, kud će više? Ali, Jolly u preostalih pet kola regularnog dijela želi uzeti što više pobjeda i sa što bolje pozicije ući u play off. Premda se čini kako će Šibenčanima, a i ostalim A-1 ligašima biti svejedno koja mjesta na tablici će zauzeti, jer su navodno pozivnice za ABA ligu već kuvertirane za Cedevitu, Cibonu i Zadar.

Nadalje, cilj Jollya je biti što konkurentiji, a to već jesu. Premda malo "štekaju" u zadnje vrijeme. U posljednje četiri utakmice, zabilježili su tri poraza. Doduše, platili su i danak teškom rasporedu te ozljedama:

- Nema nikakve dvojbe da smo mi apsolutnio favoriti u utakmici s Alkarom. Tu nema diskusije i zato očekujemo pobjedu. Želimo nastaviti pobjednički niz koji smo započeli s Cibonom, jer ne možemo uzimati za zlo poraz od Cedevite u Zagrebu, budući da su oni daleko najjača momčad u Hrvatskoj. Slažems e s vašom konstatcijom da smo već osigurali plasman u play off, ali tražit ćemo što bolju poziciju. Zato ćemo u svih pet preostalih utakmica ići na pobjedu- kazao je Krste Malenica, pomoćni trener Jolly JBS-a.

Njegov šef Ivan Velić, koji je tijekom tjedna bio u ulozi predavača studentima u Mostaru, imat će na raspolaganju sve igrače osim centra Šime Špralje, koji je van stroja već duže vremena. Ipak, prema informacijama iz tabora Jollya iskusni Zadranin mogao bi zaigrati u gradskom derbiju, 1. travnja.

S druge strane, Sinjani su u težoj poziciji na tablici, budući da još ni izbliza nisu osigurali opstanak. Stoga, za "alkare" večerašnja utakmica ima veći rezultatski značaj. Nema nikakve dvojbe da će Damir Milačić, trener Alkara dobro "našpanati" svoje momke. Ne treba ni sumnjati da će i on imati dodatni motiv, budući da je još u prošloj sezoni sjedio na klupi Jollya.

Utakmica Jolly JBS- Alkar počinje u 19 sati.

19. travanj 2024 22:46