StoryEditorOCM
KošarkaJolly u ponedjeljak kod Cedevite

Ključno je pitanje u kojem sastavu će Zagrepčani zaigrati: Velić želi pružiti jači otpor nego u Kupu

19. ožujka 2017. - 12:37

Dvadeseto kolo A-1 lige zaključit će Cedevita i Jolly JBS utakmicom u ponedjeljak u Domu sportova. Kada A-1 ligaši spremaju utakmice s Cedevitom moraju gatati s kojim sastavom će Zagrepčani zaigrati.

Međutim, kako se sezone bliži kraju tako i "vitaminaši" sve češće igraju s udarnom postavom. Utakmice više ne vodi Danijel Lutz, nego Veljko Mršić. Neki igrači iz "druge" postave poput Rogića ili Bundovića našli su druge klubove.

To praktički znači da Cedevita više nema drugu momčad. No, teško je vjerovati da će Mršić kontra Jolly poslati na parket sve igrače koji su u subotu pobijedili Partizan u prvoj utakmici polufinala ABA lige. Gotovo je sigurno da će neke poštedjeti za uzvrat u Beogradu.

Dakle, ishod utakmice uvelike će ovisiti o izgledu momčadi Cedevite. Jer, kombiniranu momčad Cedevite Jolly je već pobijedio, ali je isto tako od udarne ekipe u finalu Kupa Kreše Ćosića u Šibeniku doživio najteži poraz u sezoni. Lagani optimizam kod Jollya budi i sjećanje na odlično odigranu utakmicu i pobjedu nad Cibonom prošle srijede. Što očekuje od utakmice s Cedevitom pitali smo Ivana Velića, trenera Jollya:

- Realno, mi tu nemamo što pretjerano filozofirati. O kvaliteti Cedevite najbolje govori podatak da su u stanju imati plus 20 u prvom poluvremenu protiv jednog jakog Partizana. Ipak, mi ćemo gledati samo sebe. Želimo pružiti puno jači otpor nego što je to bilo u Kupu. Primarni cilj nam je odigrati dobru utakmicu, na tragu drugog poluvremena s Cibonom iz prošlog kola- rekao je Velić.

Utakmica Cedevita-Jolly JBS počinje u 18 sati uz TV prijenos na Arenasportu.

19. travanj 2024 10:57