StoryEditorOCM
KošarkaPalo i Škrljevo

Četvrta pobjeda "narančastih" u nizu: Ive Ivanov spriječio dramu u završnici

14. ožujka 2017. - 21:48

Škrljevo- GKK Šibenik 60:74 (18:18, 16:18, 7:24, 19:14)
ČAVLE- Dvorana "Mavrinci". Suci: Denis Hadžić (Pula), Zlatko Galiot (Zagreb), Damir Palavra (Zagreb).
Škrljevo: Cook (11), Štemberger (11), Juričić, Boban (14), Hrnjkaš, Perković, Konjević (5), Radunić, Williams (16), Molnar, Dubelj (3).
GKK Šibenik: Radovčić (3), Andabaka, Badžim (10), Bašić (11), Pandurić, Turkyilmaz (4), Ivanov (20), Petani (9), Siriščević (7), Halilović (10).

Poslije Osijeka, košarkaši Šibenika uspješno su prošli još jedno "čupavo" gostovanje. I da nisu "brljali" u zadnjoj četvrtini bila bi to glatka pobjeda. Ali, izgleda da ne mogu Šibenčani bez drame ove sezone. Naime, imali su "građani" plus 20 (64:44) na početku posljednje dionice. No, tada su upali u crnu rupu i dopustili domaćinima seriju 16:2. Srećom, u završnici su imali iskusnog Ivu Ivanova koji je povukao na stranu Šibenika i doveo svoje do četvrte pobjede u nizu.

Posve izjednačeno je bilo prvo poluvrijeme. Najveću prednost od plus pet (36:31) Šibenčani su stekli u samoj završnici kada je kapetan Domagoj Bašić ubacio tri slobodna bacanja. Gosti se nikako nisu uspjevali odvojiti, što i ne čudi s obzirom da je udarna četvorka (Petani, Ivanov, Turkyilmaz, Siriščević) zabila samo 11 koševa u prvih 20 minuta. Vukao je BiH reprezentativac Miralem Halilović uz pomoć "šibenske dice" Badžima i Radovčića.

No, Škrljevo je imalo raspoložen tandem Amerikanaca Williams- Cook koji ih je držao na životu. Riječ je o igračima sa zanimljivim životopisom. Williams je lani praktički besplatno došao u Kaštela, a ove godine je sa sobom u Škrljevo povukao prijatelja Cooka, koji je gotovo "pobjegao" iz SAD-a zbog osobnih problema. No, te činjenice nisu se osjetile na njihovoj igri.

I malo je tko vjerovao da će Šibenčani "razbiti" domaćine u nastavku. Odmah po izlasku iz svlačionice razigrala se zadarska veza Ivanov- Petani u šibenskom dresu. Neizvjesnost je još nekoliko minuta držao iskusni Siniša Štemberger. Točnije, do 44:41 za Šibenik na sedam minuta i 37 sekundi do kraja treće četvrtine. Nestvarno zvuči podatak da domaćini do kraja perido više nisu uspjeli postići ni koša. Zato su se raspucali "građani" i napravili seriju 16:0. Uslijedila je već opisana završnica.

26. travanj 2024 09:32