StoryEditorOCM
KošarkaNovačić najavljuje Kup

Jolly nema imperativa, ali želimo doći što je moguće dalje

14. veljače 2017. - 21:00

Završni turnir Kupa Hrvatske "Krešimir Ćosić" koji se igra na Baldekinu prvom četvrtfinalnom utakmicom u srijedu u 17 sati otvaraju Cedevita i Kvarner. Utakmica je to najvećeg favorita za osvajanje trofeja i najvećeg autsajdera. dakle, sve osim pobjede Cedevite spadalo bi u sferu sportskog čuda.

U drugoj četvrtfinalnoj utakmici dana, u 20 sati, na parket izlaze košarkaši Jolly JBS-a i Zagreba. Isti suparnici, na istom mjestu, sastali su se u petak u prvenstvu. Šibenčani su uvjerljivo slavili, a briljirao je Ivan Novačić s 31 postignutim košem. Zadranin u dresu Šibenčana najavio je kup utakmicu s "mravima" iz Trnskog:

- Što se tiče naše kup utakmice sa Zagrebom, naravno da jesmo favoriti. Međutim, ne smijemo se zavaravati da će to biti ista utakmica kao ona u prvenstvu. Tada su zagrebaši došli umorni od utakmice sa Zadrom. Platili su danak skraćenoj rotaciji. U Kupu će to biti druga priča. Kup je specifičan, igra se na jednu utakmicu i sve je moguće. Zagreb će se dobro spremiti i moramo biti oprezni. Bez obzira na sve, uvjeren sam u našu pobjedu, jer imamo puno veću širinu od Zagreba- ističe krilni centar Jollya.

U Kupu će vam roster biti dodatno proširen za Amerikanca Brandona Penna:
- Tako je, Penn je došao u Šibenik prije nekoliko dana i odradio tek trening ili dva s ekipom. No, čini se da je on igrač kakav nam je baš trebao. Prvenstveno je visoka trojka koja može pogoditi, ali može pokriti tri pozicije u petorki. Mislim da će nam on dati širinu u napadu i sigurnost u obrani, budući da ćemo s njime moći više preuzimati- predstavlja Novačić novog suigrača.

Prijatelje Jollya brine hoće li za Kup biti spreman Pennov sunarodnjak Mike Scott, koji je šepajući napustio parket kontra Zagreba:
- Vjerujem da hoće. Dobio je nezgodan udarac i odmorio je dan- dva. Znate kako je kad su važne utakmice u pitanju, svaka bol prestaje kad sudac podbaci loptu- razumije se Novačić i u zdravstveni bilten.

Jollyu u prvenstvu ide jako dobro. Kakve su vam ambicije u Kupu?
- U Kupu nemamo nikakvih imperativa. Činjenica je da je Kup gotovo rezerviran za Cedevitu. Naravno da bismo mi željeli doći što dalje, naročito jer igramo na domaćem terenu. U četvrfinalu smo svakako favoriti, jer smo dobili pod navodnike lakšeg suparnika- kazuje "četvorka" Jollya.

Napravite li očekivano i prođete u polufinale tamo vas čeka ili gradski derbi sa Šibenikom ili Cibona. Koga biste vi željeli?
- Kako god okrenete bit će to velika utakmica. Za klub i grad bilo ljepše da igramo gradski derbi. Osobno, ne bih imao ništa protiv Cibone. Ipak je to klub velikog imena i rejtinga- zaključio je Novačić.

24. travanj 2024 11:10