StoryEditorOCM
KošarkaSve spremno za košarkaški spektakl

Bit će zabranjeno unošenje transparenata koji izazivaju mržnju i netrpeljivost tipa "Zadar Bežigrad"

14. veljače 2017. - 14:01

Gotovo sve je spremno za završni turnir Kupa Hrvatske "Krešimir Ćosić" koji će od srijede do subote biti odigran u Šibeniku. Riječ je o košarkaškom spektaklu, budući da u Šibenik dolazi sve ono najbolje što domaća košarka trenutačno ima. Osim domaćina GKK Šibenika i Jolly JBS-a, nastupit će Cedevita, Cibona, Zadar, Split, Zagreb i Kvarner.

- Organizacija takvog događaja je veoma zahtjevna. Trenutačno smo u završnim pripremama i nadamo se kako će sve proteći u najboljem redu- kazao je Davor Vidačak, sportski direktor Jolly JBS-a, koji je zajedno s GKK Šibenikom organizator "final eighta" na Baldekinu.



Podsjetimo, ovo je prvi put da će na završnom turniru Kupa nastupiti osam momčadi:
- Ovaj format je pun pogodak. Znam da su klubovi obavili razgovore s pripadnicima svojih navijačkih skupina i da neće biti nikakvih problema- rekao je Dražen Jendriš, povjerenik za natjecanje u Hrvatskom košarkaškom savezu.

Na sigurnost će biti stavljen poseban naglasak:
- Što se tiče naših navijača Funcuta uvjeren sam da će sve proteći glatko. Oni su puno puta pokazali kako je šibenska publika najbolja u Hrvatskoj. Vjerujem da ćemo i mi kao klub to pokazati na parketu. A što se tiče nedavnog incidenta na utakmici sa Zadrom, to nije bila krivnja navijača, već isključivo propust kluba u organizacijskom smislu- istaknuo je Ante Grbac, predsjednik GKK Šibenika.



Na Baldekin dolaze i gostujući navijači. Najavilo se stotinjak pripadnika Tornada, a u privatnom aranžmanu dolazi i 30-40 Splićana:
- Atmosfera će biti fenomenalna, u to ne sumnjam. Međutim, bit će stroga sigurnosna procedura. U dvoranu se neće moći ući bez karata. Nadalje, neće se smjeti sjediti u prolazima između sektora. Također, bit će zabranjeno unošenje transparenata tipa "Zadar Bežigrad" i sličnih koji izražavaju mržnju ili netrpeljivost. Evo i jedan dobra vijest za navijače- u dvorani će biti postavljen šank s pićem- izvijestio je Grbac.

Inače, za goste, prije svih, one iz Splita i Zadra koji dolaze u privatnom aranžmanu bit će osiguran parking na Željezničkom kolodvoru. A gostiju na završnici Kupa neće manjkati:
- Dolazi nam cijelo vodstvo HKS-a, obitelj Kreše Ćosića... Praktički svi koji nešto znače u hrvatskoj košarci- naglašava predsjednik GKK Šibenika.



Za ovu prigodu na Baldekinu su postavljene montažne tribine. Na taj način kapacitet dvorane povećan je za oko 320 mjesta. Ali, ni to neće biti dovoljno. Barem ne za neke utakmice tipa četvrtfinala između GKK Šibenika i Cibone koja je na rasporedu u četvrtak u 20 sati:

- Za tu utakmicu prodane su sve pojedinačne karte. Međutim, ostalo je još 40-ak paketa ulaznica za sve utakmce koji stoji 150 kuna. Za sve ostale utakmice ima još dovoljno ulaznica i one će se prodavati na ulazu u dvoranu- izvijestio je Grbac.

Organizatori završnog turnira zahvalili su na pomoći šibenskom gradonačelniku Željku Buriću, gradskim tvrtkama, šibenskoj i županijskoj Turističkoj zajednici te Nacionalnom parku Krka bez čije pomoći Šibenik sigurno ne bi dobio domaćinstvo.

20. travanj 2024 13:05