StoryEditorOCM
KošarkaS "mravima" dvaput u pet dana

Velić: O Kupu trenutačno ne razmišljam, a za pobjedu u prvenstvu morat ćemo dobro zapeti

9. veljače 2017. - 16:27

Košarkaši Jolly JBS-a u pet dana dva puta će igrati protiv Zagreba. "Mrave" najprije u petak dočekuju na Baldekinu u prvenstvu, a potom u srijedu u četvrtfinalu Kupa Krešimira Ćosića:

- Nikada nije lako igrati protiv istog protivnika u tako kratkom razdoblju. Međutim, u ovom trenutku uopće ne razmišljam o kup utakmici- govori Ivan Velić, trener Jolly JBS-a.

Dakle, momentalno su misli Šibenčana usmjerene na domaće prvenstvo. To je sasvim logično, budući da Jolly uporno prati Split na vrhu tablice. U prva tri kola drugog dijela prvenstva, Jolly ima tri pobjede. Doduše, bili su to realativno lakši protivnici (Gorica, Škrljevo, Kvarner):

- Protiv Zagreba ćemo morati odigrati kudikamo kvalitetnije nego što smo igrali kontra spomenutih ekipa. Jednostavno, "mravi" su puno kvalitetniji od njih. U tim utakmicama smo imali puno oscilacija i morat ćemo ih svesti na minimum želimo li dobiti Zagreb- ističe Velić.

Zagrepčani su uz Split jedina momčad koja je ove sezone skinula skalp Jollyu:
- Ako ćemo iskreno govoriti, Zagreb nas je "razmontirao" u prvom dijelu sezone. To nam je dodatni razloga za oprez. Njihove glavne poluge su Marčinković i Božić. Ipak, generalno su momčad koja ima glavu i rep, i morat ćemo dobro zapeti za pobjedu- opet će trener Jollya.

On u prvenstvenoj utakmici sa Zagrebom neće moći računati na Amerikanca Brandona Penna, koji se konačno priključio momčadi:
- Penn će participirati za kup utakmice. No, njegov dolazak se previše odužio. U idućih tjedan dana procjenit ćemo je li on igrač za nas, prije svega u smislu karaktera- zaključio je Velić.

Utakmica Jolly JBS- Zagreb počinje u 18 sati uz izravan TV prijenos na Arenasportu.

19. travanj 2024 20:14