StoryEditorOCM
KošarkaKazna čeka odgovorne

Grbac hvali Funcute i ispričava se Zadranima

29. siječnja 2017. - 11:51

U današnjem tiskanom izdanju Slobodne Dalmacije Ante Grbac, predsjednik GKK Šibenika komentirao je incident koji se dogodio na utakmici Šibenika i Zadra u pauzi između treće i četvrte četvrtine.



Podsjetimo, tada je na parket izašla skupina šibenskih hip hopera koji su izveli navijačku pjesmu "Za dignit cili grad". I sve je bilo dobro dok nisu došli pod tribinu na kojoj su bili smješteni navijači Zadra. Oni su taj pohod shvatili kao provokaciju i pokušali proboj prema parketu iz odgrađenog prostora u kojem ih je čuvala policija.



Kada su to vidjeli Funcuti, i oni su s drugog kraja dvorane krenuli prema Zadranima. Dio Funcuta uspio je ući na parket, ali izravan kontakt s pripadnicima Tornada spriječila je policija. Isto tako, policija je spriječila i namjere Zadrana. Sva sreća, jer da je došlo do sraza između pripadnika dviju navijačkih skupina, danas bismo u najboljem slučaju brojali ozlijeđene... Na koncu se sve smirilo i utakmica je nastavljena nakon prekida od nekoliko minuta.



Nemili čin nedvosmisleno je osudio Grbac:
- Prije svega se želim ispričati Zadranima. Reakcija s naše strane nije bila normalna. Ne mislim tu na Funcute koje želim pohvaliti i kazati da nije ništa neobično da su ušli na parket, budući da je Tornado prvi krenuo. Ali, sramota je za naš klub to što se dogodilo. Zbog svega će odgovorna osoba snositi sankcije. Moram kazati da ni ja, ni tajnik Damir Grandeš nismo znali da će ti hip hoperi nastupiti, a kamoli da će ići provocirati Zadrane. Pa, da se to nama dogodilo u Zadru, da nas netko organizirano provocira, ja bih prvi tražio da se momčad povuče s parketa. Stoga smo za ponedjeljak sazvali hitan sastanak Upravnog odbora kluba i ako do tada odgovorna osoba ne skupi hrabrosti i sama ne podnese ostavku, ja ću se osobno pobrinuti da se primjereno kazni- otvoren je bio Grbac.



Prvi čovjek "narančastih" osvrnuo se i na sportski dio priredbe:
- Bez dvojbe, ostvarili smo veliku pobjedu. Čestitam treneru i svim igračima. No, posebno bih pohvalio Izzeta Turkyilmaza i Luku Pandurića. Za sada ispunjavamo obećanje dano prije prvenstva da ćemo dobiti sve kod kuće, jer smo od Jollya izgubili kao gosti. Sada se već okrećemo idućem velikom dalmatinskom derbiju sa Splitom. Mogu samo kazati da na Gripe idemo po pobjedu- optimist je Grbac.

19. travanj 2024 03:00