StoryEditorOCM
KošarkaAlkar za aperitiv

Anzulović bez pojačanja- uprava je ispravno odlučila, ne trebaju nam financijske akrobacije

20. siječnja 2017. - 13:21

Zima je stegla Dalmaciju, ali u Šibeniku će barem košarkaški biti vruć kraj siječnja i veći dio veljače. Naime, košarkaše GKK Šibenika čeka vatreni početak drugog dijela prvenstva. Raspored im je podario tri dalmatinska derbija za redom. Kao aperitiv, u subotu im na Baldekin stiže sinjski derbi. Već u petak je na meniju glavno jelo- za Šibenčane svakako najintrigantniji dalmatinski derbi sa Zadrom. Nakon dva domaćinstva, "narančaste" put vodi na Gripe- u dvorište goropadnih Splićana.

Potom će "građani" vjerojatno moći uzeti "time out" protiv slabašne Hermes Analitice (11. veljače) da bi uhvatili zraka za možda i vrhunac sezone- završni turnir Kupa Krešimira Ćosića u Šibeniku. Ne preostaje nam ništa nego da posegnemo za otrcanom frazom kako će Baldekin "gorjeti" u idućih mjesec dana.

Ako mi i imamo pravo gledati malo više u budućnost, u taboru GKK Šibenika drže se one- idemo utakmicu po utakmicu. Odnosno, trenutačno se razmišlja samo o Alkaru s kojim Šibenčani igraju u subotu u 18 sati:
- Točno tako. Prvo moramo dobiti Alkara i onda razmišljati o utakmicama koje slijede. Sinjane trebamo shvatiti ozbiljno premda smo favoriti kako zbog rostera, tako i zbog položaja na tablici. Mislim da nam je utakmica s Alkarom jako dobra priprema za jače protivnike koji nam slijede u narednim kolima- kaže Roko Badžim, branič GKK Šibenika.

Alkar je tijekom zimske stanke dosta promijenio roster. Ostali su bez Amerikanca Johnsona i Šibenčanina Vrlike. Umjesto njih pomladili su se Svalinom, Vrkićem i Šarcem:
- Držim kako je Alkar sada slabiji nego u prvom dijelu sezone. Johnson je bio jedan od najboljih igrača lige, a i Vrlika je sasvim solidan košarkaš- veli Badžim.

S druge strane, Šibenik je jedan od rijetkih A-1 ligaša koji nije doživio promjene u momčadi u pauzi. U kuloarima se vrtjelo puno potencijalnih pojačanja, ali trener Vladimir Anzulović će u drugi dio sezone morati s postojećim kadrom:
- Kao i na početku sezone, tako i sada, govorim da je uprava napravila dobar posao što se rostera tiče. Imam potpuno povjerenje u svoj sastav- jasan je Anzulović.

Ipak, ne krije da je bilo pokušaja dovođenja nekih igrača:
- Istina, bilo je nekoliko kombinacija da osvježimo ekipu. Na koncu, smatram da je uprava donijela dobru odluku da ne dovodimo igrače koji neće biti istinska pojačanja. U svakom slučaju, nama je bitnija dugoročna stabilnost kluba nego kratkoročne financijske akrobacije- rekao je trener "građana".

Kazao je riječ- dvije i o subotnjem protivniku:
- Na dodatan oprez nas navodi i činjenica da će nam to biti prva utakmica poslije gotovo jednomjesečne stanke. Nadalje, Alkar će doći rasterećeno u Šibenik. Doveli su nekolicinu mladih igrača koji su željni dokazivanja. Stoga, ako ne budemo pravi što se pristupa tiče Sinjani nam mogu stvoriti dosta problema. Ne treba smetnuti s uma da su utakmice Šibenika i Alkara pravi dalmatinski derbiji koji uvijek nose dodatni naboj kako na tribinama, tako i na parketu. Ne znam hoće li doći Maligani, ali otkako pratim košarku znam da su Šibenčani uvijek odlazili u Sinj, a Sinjani dolazili na Baldekin. Obično su te utakmice bile prava košarkaška fešta- zaključio je Anzulović.

 

26. travanj 2024 19:59