StoryEditorOCM
KošarkaParovi završnice Kupa

Šibenik na Cibonu- Jolly kontra Zagreba

18. siječnja 2017. - 13:52

U prostorijama Hrvatskog košarkaškog saveza u Zagrebu u srijedu su izvučeni parovi završnog turnira Kupa Krešimir Ćosića, koji će od 15. do 18. veljače biti odigran u Šibeniku.
Kuglice su htjele da se prvog dana, u četvrtfinalu sastanu jedan od domaćina Jolly JBS i Zagreb, dok će drugu utakmicu igrati Cedevita i Kvarner.

Drugog dana turnira Baldekin će sigurno gorjeti. Jer se u preostalim utakmicama četvrfinala sastaju drugi organizator GKK Šibenik i Cibona, dok će i druga utakmica pobuditi veliki interes prijatelja košarke u Dalmaciji. Naime, zadnji četvrfinalni par čine Split i Zadar.

U petak, 17. veljače na rasporedu su polufinalne utakmice u kojima će snage odmjeriti pobjednici parova Jolly- Zagreb i Šibenik- Cibona, te Cedevita- Kvarner i Split- Zadar. Dakle, moguće je šibensko polufinale, dok će bolji iz dvoboja "žutih" i Zadrana najvjerojantije morati prije finala na megdan prvom favoritu zagrebačkoj Cedeviti.
Finale će biti odigrano u subotu 18. veljače.

Evo kako su ždrijeb prokomentirali predstavnici šibenskih klubova:
- Ah, na završnom turniru osmorice najboljih nema lakih protivnika. Jedino je možda Kvarner za nijansu slabija momčad od ostatka društva. Stoga, držim da nema ni pravog ni krivog ždrijeba. U svakom slučaju veselimo se završnici Kupa, to više što smo jedan od domaćina. Igrat ćemo pred našom publikom i moramo biti pravi. Samo se nadam da ćemo biti i zdravi- kazao je Vladimir Anzulović, trener GKK Šibenika.

Nešto zadovoljniji bili su u taboru Jollya:
- Nikako ne možemo biti nezadovoljni. Naša želja je bila da u prvom krugu izbjegnemo Cedevitu, budući da držimo kako sa svim ostalim ekipama imamo šansu igrati ravnopravne utakmice. Ipak, ne smijemo se zavaravati da će protiv Zagreba biti lako, jer svi oni koji su došli na završni turnir imaju što reći- rekao je Davor Vidačak, sportski direktor Jollya.

26. travanj 2024 21:43