StoryEditorOCM
KošarkaDerbi na Gripama

Jolly pao u Splitu- "žuti" preoteli vrh tablice

17. siječnja 2017. - 21:51

Split- Jolly JBS  85:77 (21:13, 20:16, 20:21, 24:27)
Split- Mala dvorana na Gripama. Suci: Tomislav Prpić, Zlatko Galiot, Bojan Kruljac (svi iz Zagreba).
Split: Subotić (9), Kedžo (15), Rančić (10), Vrgoč, Dijan (7), Najev (8), Jukić (6), Kanaet, G. Marić, Filipović (19), Širko (11).
Jolly JBS: Scott (16), Klepo, Došen (8), Markulin (6), N. Marić (1), Bilinovac (13), Papac, Perković, Novačić (7), Brkić (15), Špralja (11).

Košarkaši Jolly JBS-a poraženi su od Splita na Gripama u izravnom dvoboju za prvo mjesto na tablici. Bio je to drugi ovosezonski poraz Jollya.
Katastrofalan je bio ulazak Jollya u utakmicu. "Crveni" su skoro pet minuta bili bez ubačaja. Iskoristio je to Split i poveo 10:0. Tek nakon što je trener Ivan Velić pozvao time out Scott i Bilinovac su uspjeli zabiti trice. Raspoložen je bio i Jozo Brkić pa se Jolly primakao na svega minus pet (13:18). Tada je stvari u svoje ruke uzeo najiskusniji igrač Splita Srđan Subotić. On kao da je imao posebnu motivaciju protiv svoje bivše momčadi. Poagađao je i asistirao kao u najboljim danima svoje karijere. Uspio je razigrati čak i Filipa Najeva, još jednog nekadašnjeg člana Jollya. Uz to je Subotić napunio osobnim pogreškama i Amerikanca Scotta, pa je prednost Splita narasla na 33:17. U tim trenucima nesportski faul radi Goran Filipović, a zbog protesta tehničku dobija klupa Splita. Bio je to mali poticaj Jollyu da se trgne. Došli su Šibenčani na pristojan zaostatak (26:33), no za miran odlazak "žutih" na veliki odmor (41:29) pobrinuo se Šibenčanin Henrik Širko s dvije uzastopne trice.
Većim dijelom drugog poluvremena činilo se da će Splićani rutinski privesti posao kraju. Međutim, Jolly je itekako zakomplicirao završnicu. Do tada neprimjetni Bruno Markulin na ulazu u posljednje dvije minute s dvije uzastopne trice doveo je Šibenčane na minimalan zaostatak (77:79). No, u junaka Splita prometnuo se jedan od najmlađih- Goran Filipović. Najprije je pogodio skok šut za dva, a onda i dva slobodna bacanja za slavlje "žutih". S razlogom, barem do subote su vodeći na ligaškoj ljestvici.
 

23. travanj 2024 11:00