StoryEditorOCM
KošarkaU HKS-u IGRAJU RULET

Povjerenik natjecanja greškom promijenio propozicije!?

8. siječnja 2017. - 16:28

Vijesti koje posljednjih dana emitiraju iz Hrvatskog košarkaškog saveza više sliče igranju ruleta, a ne vođenju jedne ozbiljne organizacije. Naime, nakon što je objavljeno da je HKS na svojoj sjednici 27. prosinca donio promjene u propozicijama A-1 lige, po kojima će o putnicima u ABA ligu odlučivati doigravanje, danas se dogodio obrat!

Savez je izdao priopćenje, u kojemu se objašnjava da se "donesene promjene odnose samo na igranje stranaca i registracijski pravilnik lige, a da je povjerenik natjecanja Jendriš spomenute promjene greškom(!) upisao u krivu, radnu verziju prijedloga propozicija za iduću sezonu, pa je došlo do objave pogrešnog materijala"!

- Povjerenik natjecanja se, prije svega, ispričava Predsjedniku i članovima Upravnog odbora HKS-a jer ih je njegova nenamjerna pogreška dovela u vezu s odlukom o kojoj nisu ni raspravljali, niti je usvajali, te je spreman dati Upravnom odboru svoj mandat na raspolaganje. Povjerenik se, također, ispričava klubovima i javnosti na svojoj pogrešci – stoji u priopćenju za javnost HKS-a.

U prijevodu, tresla se brda, rodio se miš! Propozicije ostaju po starom. Točnije, o konačnom poretku klubova odlučivat će ljestvica na kraju regularnog dijela sezone. Izuzetak je, jasno, borba za prvaka Hrvatske, kojeg ćemo dobiti po završetku finalne serije playoffa.  

Ova će odluka, jamačno, (ponovno) vratiti osmijeh na lica klubova, koji su u dosadašnjem dijelu sezone „rušili“ ABA-ligaše, a otežati situaciju, ponajprije, Ciboni i Zadru. U svakom slučaju, očekuje nas još uzbudljiviji nastavak hrvatskog košarkaškog natjecanja!
 

26. travanj 2024 21:40