StoryEditorOCM
KošarkaRANO JERONIMO S KOSOVA ODLAZI

Šarin napustio klupu Sigala iz Prištine

6. siječnja 2017. - 18:51

Bivši trener Građanskog košarkaškog kluba Šibenik Jeronimo Šarin odlazi s Kosova! Razlog nisu loše igre njegovog kluba Sigala iz Prištine, već istek ugovora. Šarin je, naime, s Kosovarima imao dogovorenu suradnju do Nove godine. No, bez obzira na dobre rezultate, nisu mogli naći zajednički jezik kad je trebalo produljiti ugovor.

- Problem je bio novac. Nisu htjeli, a očito ni mogli ispuniti moje financijske uvjete. Sada su angažirali trenera iz Italije za upola manji novac. S jedne strane mi je žao što odlazim, jer smatram da sam napravio dobar posao. U kosovskoj ligi ostvarili smo svih 11 pobjeda, u Eurocupu „skinuli“ jaki ruski Enisey, skupili smo i dvije pobjede u Balkanskoj ligi... No, bilo je i problema. Posljednjih mjesec dana nismo imali adekvatne uvjete. Uopće nismo trenirali u dvorani. Na raspolaganju mi je bilo tek šest igrača. Za bolje je rezultate potrebna i kvalitetnija klupska logistika – ispovijedio nam se Jeronimo Šarin.

Šibenski se stručnjak tako, nakon samo tri mjeseca, ponovno našao na košarkaškom tržištu. No, optimist je po pitanju novog angažmana.

- Znate onu moju: što te ne ubije, to te ojača! Spreman sam za nove izazove. Smatram da će mi ovaj angažman na Kosovu sigurno pomoći u nastavku karijere. Rezultati, koje sam ostvario, dobar su zalog za pronalazak nove sredine. Nekih „signala“ već imam. No, još je to daleko od realizacije – otkrio nam je Šarin.
 

20. travanj 2024 05:02