StoryEditorOCM
KošarkaANTONIJA SE OPET SELI

Atraktivna šibenska košarkašica u Španjolskoj

6. siječnja 2017. - 18:36

Hrvatska košarkaška reprezentativka, Šibenčanka Antonija Mišura (28) prešla je iz turskog Samsung Canika u trećeplasiranu momčad španjolskog prvenstva Lointek Gernika Bizkaiju.
- Ona je igračica s iskustvom u europskim ligama i natjecanjima pa će njena prilagodba biti brza. A to je upravo ono što trebamo u ovom dijelu sezone. Brza je, ima dobar postotak šuta za tricu, dobro razumije igru i ima kapacitet za asistencije - izjavio je Mario Lopez, trener Gernike.
Igračica visoka 178 centimetara, na poziciji beka-šutera, u Španjolskoj je najavljena kao nekadašnja košarkašica Šibenika, grada u kojem je rođen i Dražen Petrović. Igranje za Gerniku, momčad iz Baskije, bit će Mišurino prvo iskustvo u Španjolskoj, a tamo će ostati do kraja sezone. Dosad je nastupala za Vidike Dalmostan, Jolly JBS, francuski Toulouse Metroplole Basket i turski Samsun Canik.
- Od nje očekujemo pogotke, kako sve ne bi palo na dvije, tri igračice. Vjerujem kako će nam dobro doći njena brzina i sklonost za kontranapade - rekao je Antonijin novi trener Mario Lopez.
Gernika se nalazi na trećem mjestu prve španjolske lige, s omjerom 9-4. Vodeća momčad prvenstva je Parfumerias Avenida iz Salamance, za koju igra još jedna hrvatska reprezentativka Carmen Milogav (25).

19. travanj 2024 00:31