StoryEditorOCM
KošarkaKuloari bruje, službene potvrde još nema, ali...

Šibenik će biti domaćin završnice Kupa Krešimira Ćosića

Piše Petar MIKULIČIN
NIKŠA STIPANIČEV/HANZA MEDIA
5. siječnja 2017. - 14:11

Imam neke informacije iz vrlo pouzdanih izvora, kad je riječ o dodjeli domaćinstva završnice Kupa Krešimira Ćosića. No, ne bih još s njima u javnost – kratko, ali znakovito nam je odgovorio Ante Grbac, predsjednik Građanskog košarkaškog kluba Šibenik, na pitanje "je li istina da je Šibenik već dobio domaćinstvo?".

Ipak – makar smo ga uhvatili na drugom kraju svijeta, u Maleziji – nije izdržao! Na indirektan je način otkrio da su glasna nagađanja u košarkašim kuloarima točna.

– Većina ljudi u Hrvatskom košarkaškom savezu smatra Šibenik idealnim za organizaciju tog natjecanja. Zbog publike i dva dobra kluba, koji će sudjelovati na završnom turniru. Naravno, treba pričekati odluku Upravnog odbora HKS-a. Očekujemo da će se on što prije sazvati. S pozitivnim odgovorom za nas – "otvorio" se Grbac.

Podsjetimo, dva su šibenska prvoligaša, Jolly JBS i GKK Šibenik u Zagreb odlučili poslati zajedničku prijavu, s namjerom organizacije završnice Hrvatskog kupa na Baldekinu. Rok za prijavu kandidatura istekao je 28. prosinca, a Savez bi vrlo brzo, već ovih dana trebao donijeti konačnu odluku.

Turnir najboljih osam momčadi održat će se za manje od mjesec i pol dana (od 15. do 18. veljače). Na njemu će, osim Šibenika i Jollyja, sudjelovati prošlosezonski sudionici Final foura Cibona, Cedevita, Zadar i Kvarner, te Split i Zagreb.

– Ne bih htio prejudicirati, no mogu izraziti svoje osobno mišljenje, a to je da bi bila dobra stvar da se završnica Kupa igra u Šibeniku. Na takav me stav dodatno natjerala atmosfera na utakmici Jolly – Šibenik, kojoj sam svjedočio uživo. Šibenik i njegovi klubovi su, nema sumnje, spremni za jedan takav košarkaški spektakl. I organizacijski, i kad je riječ o publici – rekao nam je, u odsustvu Stojka Vrankovića, glavni čovjek Saveza, njegov prezimenjak Josip Vranković.

19. travanj 2024 15:05