StoryEditorOCM
KošarkaTandem za velike rezultate

Širokobriježanin Josip Bilinovac i Zadranin Ivan Novačić ubojiti su Jollyjev dvojac

Piše Josip ČALETA-CAR
ANTE BARANIĆ/HANZA MEDIA
6. prosinca 2016. - 12:35

Pomno je trener Ivan Velić slagao momčad Jollya za novu sezonu. Odmah po završetku sezone krenuli su pregovori i dogovori, a momčad je složena sukladno trenerskoj filozofiji stasitog Livnjaka. Već na početku Velić je podcrtao dva imena, Josipa Bilinovca i Ivana Novačića. Širokobriježanin i Zadranin igrači su koji znaju kako izgleda raditi sa trofejnim trenerom.

Kako je došlo do vašeg angažmana u Jolly JBS-u?
Bilinovac: Ja i trener Velić smo se čuli i prije kraja prošle sezone, netom nakon završetka moje sezone u Poljskoj. Kada sam se vratio u Široki, sjeli smo i on mije objasnio planove za novu sezonu, a poznavajući situaciju u klubu nisam se uopće dvoumio. Prvenstveno zbog trenera, a čuo sam se i sa nekim suigračima, koji su mi rekli sve o klubu, koji zaslužuje sve pohvale. Ja, Novačić, Špralja, Došen smo bili već u kontaktu sa trenerom Velićem, tako da znamo njegovu filozofiju, koja nam odgovara.
Novačić: On je trener koji je dosta jednostavan, koji traži vjernost i rad, takvu je sastavio ekipu gdje nema igrača koji su veći od kluba, koji ne gledaju svoju statistiku Kada smo se skupili još nje bio kompletiran roster, no odmah se stvorila kemija. Znamo kako trener razmišlja, malo više smo radili, svjesni da će nam se to vratiti kroz sezonu, jer trener traži da svatko od nas da maksimum.
U čemu je po vama snaga današnjeg Jollya koji je jedan od najugodnijih iznenađenja ove sezone?
Billinovac: Snaga naše ekipe je u tome da se mi svi već poznajemo, čak i Marić koji nije igrao na ovim prostorima, ali protiv kojega smo igrali, tako da je sve nagovještavalo da će kemija biti dobra, a rezultati su to samo pojačali, tako da ova današnja ekipa ima sve što joj treba da učini još veći iskorak. Ono čega smo svi svjesni jest činjenica da je košarka ekipni sport i ona ovisi od prvoga do zadnjega igrača na klupi.
Novačić: Snaga je u činjenici da imamo sve posloženo, tako da razmišljamo samo o košarci. Svaki igrač daje svoj maksimum, evo i Scott se uklopio, igrač koji nam daje točno ono što nam treba. Pravi play koji ima rješenje u svakom trenutku, koji zna kada treba preuzeti odgovornost bilo da se radi o šutu ili obrani, jednostavno razmišljamo identično, tako da je zajedništvo naša najveća snaga.

Koliko ste uopće znali o Jolly JBS-u kad ste dolazili u Šibenik?
Bilinovac: Prijašnjih sezona sam pratio ali nisam upoznat što se tražilo u klubu. Ono što sam znao jest da je u klubu sve na svom mjestu, tako da nema brige o bilo čemu drugom. Velika je stvar danas kada imate sve složeno i vi razmišljate samo o treningu i utakmici, to je pravi profesionalizam
Novačić: U klubu sve funkcionira na najvišem nivou, sve oko nas je zaista super, tako da mislim da i to ima svoga udjela u ovim rezultatima.
U ponedjeljak stiže vodeća Cedevita, što očekujete?
Bilinovac: Mi idemo utakmicu po utakmicu, Cedevita je slijedeći protivnik, ne znamo u kakvom će sastavu doći, mi idemo igrati svoju igru, neka oni razmišljaju o nama, kažem možda promijene roster, možda dođu u standardnom sastavu koji igra A-1 ligu, no i on je prepun kvalitetnih igrača, ali ponavljam puno toga će ovisiti o nama.
Novačić: Teško se spremati ako ne znate koji sastav dolazi, no bez obzira biti će to derbi u kojem mi želimo nastaviti pozitivan niz, tako da očekujem vrlo neizvjesnu utakmicu, mi ćemo dati sve od sebe pa kako bude.
Široki i Zadar su vaši gradovi, kako vam je 'sjeo' Šibenik?
Bilinovac: Grad je super, zaista je predivno u Šibeniku, Široki je blizu tako da se često viđam sa mojima, ili se ja zaletim do kuće ili oni dođu ovdje, posebno lijepo je bilo ljeti, zaista uživam u svakom danu ovdje
Novačić: U Šibeniku mi je čak ljepše nego u Zadru. Grad je nekako ljepši, nešto manji, ali sa dušom, a s obzirom da mi je obitelj ovdje zaista uživam u svakom danu ovdje.

Preneseno iz Šibenskog lista od 24. studenog 2016. godine

16. travanj 2024 17:54