StoryEditorOCM
KošarkaŠibenik nadigrao Škrljevo

Anzulović oštro demantira glasine da želi Riječanina Veljačića u narančastom dresu

Piše Krešimir GULIN
NIKŠA STIPANIČEV/HANZA MEDIA
6. prosinca 2016. - 12:27

Košarkaši GKK Šibenika stigli su i do pete uzastopne prvenstvene pobjede. Odnosno, šeste u sedam odigranih kola A-1 lige. "Građani" su prema očekivanjima pobijedili Škrljevo na Baldekinu (88:68). Za razliku od prošlog kola kada su u prvom poluvremenu s 30 razlike "riješili" Goricu, kontra momčadi iz riječkog prstena "narančastom stroju" trebalo je petnaestak minuta igre da postigne radnu temperaturu. Do tada, ili u prvih četvrtinu i po, momčad Škrljeva koju trenira šibenski Zadranin Luka Bujas pravila je dosta problema favoriziranim Šibenčanima.

Gosti su uspjeli usporiti ritam utakmice što im je išlo u prilog. I rezultat na semaforu (29:24) išao je u prilog Škrljeva. S druge strane, Šibenik je imao puno muke u organizaciji igre, pa je izgledalo da momci trenera Vladimira Anzulovića igraju u "slow motionu". Bili su praktički bez šuta izvana, a pod obručima nije sve sam mogao Ive Ivanov, koji je bio lišen pomoći centarskog kolege Miralema Halilovića, koji je prosjedio utakmicu u civilu zbog ozljede. Anzulović je dosta miksao postavu na parketu, a dobitnu kombinaciju je pronašao kad je snizio petorku. Tada je uslijedio "uragan" domaćih. Razigrali su se Petani, Siriščević, Badžim,.. pa su domaćini od spomenutih minus pet, u samo nekoliko minuta do velikog odmora serijom 25:2 došli do velikih plus 18. Nakon toga je bilo jasno da će drugo poluvrijeme biti lagano odrađivanje posla.
Najefikasniji igrač Šibenika bio je Roko Badžim s 19 koševa:
– Iskreno, ušli smo malo lošije u utakmicu. Nismo se držali onoga što smo se dogovorili u svlačionici. Međutim, do poluvremena smo se posložili i riješili pitanje pobjednika - kazao je Badžim.
Braniču "narančastih" nije strano da se iskazuje kao strijelac. No, protiv Škrljeva imao je i zapaženu obrambenu ulogu:
– Da, trener mi je dao poseban zadatak da čuvam Davora Konjevića, jednog od njaboljih strijelaca lige. Vjerujem da sam dobro odradio posao budući da je Konjević ostao na dva poena – otkrio je Badžim.
Po običaju, trener Vladimir Anzulović bio je kratak u svom obraćanju novinarima:
– Čestitam momcima na pobjedi. Drago mi je što su dobro odigrali momci poput Blaće, Šarića, Andabake,... koji rade i dišu s nama. Znate, sve je stvar kolektiva. Šibenik će biti jak onoliko koliko mu budu jaki deveti, deseti ili jedanaesti igrač – rekao je Anzulović.

Šibenik je pokazao da ima širinu, odnosno da bez većih teškoća može preboliti kada mu ne igra jedan od ključnih igrača, poput Halilovića:
– Njegova ozljeda je lakše prirode. Jednostavno, s njim nismo htjeli risktirati - pojasnio je Anzulović Halilovićev izostanak.
Svakako najintrgantnija informacija koja je zadnjih dana prostrujala šibenskim košarkaškim kuloarima glasi da su "narančasti" zainteresirani za usluge Maura Veljačića, playmakera riječkog Kvarnera. Anzulović "u dušu" poznaje Veljačića kojeg je trenirao nekoliko sezona. Inače, mogućnost da Veljačić odjene narančasti dres spominjala se i ljetos:
– Veljačić u Šibeniku? To mi je prvi glas – odgovorio je Anzulović na naše pitanje. Međutim, gdje ima dima ima i vatre,...
Zanimljivo, u idućem kolu Šibenik gostuje u Rijeci baš kod Veljačićevog Kvarnera. Ili, ako baš hoćete Anzulovićevog. No, Riječani trenutačno nisu ni blizu one tvrde ekipe kao u vrijeme dok ih je trenirao aktualni učitelj Šibenika. Stoga su "narančasti" favorit u drugoj epizodi "kvarnerske rivijere":
– Tako je. Imamo stvarno dobar raspored. Poslije neugodna tri uvodna kola uslijedili su nam protivnici protiv kojih gotovo da odrađujemo posao. Nakon Kvarnera čekaju nas teže utakmice - Zagreb, Jolly, a na koncu prvog dijela Cibona i Cedevita. Nadamo se da ćemo prave partije ostaviti za najjače suparnike i našoj sjajnoj publici priuštiti još puno radosti – zaključio je Roko Badžim.


GKK Šibenik- Škrljevo 88:68 (15:19, 34:12, 23:17, 16:22)
ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 800. Suci: Tomislav Prpić (Zagreb), Dražen Štrok (Varaždin), Antun Toni Reić (Zagreb).
GKK Šibenik: Radovčić (7), Šarić (2), Andabaka, Badžim (19), Bašić (9), Blaće (4), Pandurić, Turkyilmaz (5), Paić (4), Ivanov (12), Petani (13), Siriščević (13).
Škrljevo: Palčić (5), Milekić, Bilalović, Juričić (10), Boban (21), Vodopija (11), Konjević (2), Radunić (6), Marasović (2), Williams (7), Dubelj (2), Stipčić (2).

16. travanj 2024 19:28