StoryEditorOCM
KošarkaJolly u Draženovom domu

Velićeve trupe napadaju goropadne "vukove"

Piše Josip Ćaleta Car
6. prosinca 2016. - 10:41

Lijep je pogled na prvenstvenu ljestvicu u očima čelnika i igrača Jolly JBS-a. Nakon šest prvenstvenih kola Šibenčani imaju pet pobjeda i onaj jedan poraz od Zagreba, što pokazuje kako se temeljiti pristup ovoj sezoni u potpunosti isplatio. Ivan Velić složio je respektabilnu momčad, koja plijeni pažnju ne samo svojim igrama, već i zajedništvom što se stalno isticalo kao problem šibenske momčadi, no ovoga puta kemija je prisutna u svim segmentima.
-Mislim da smo dobili karakterne igrače, koji to pokazuju svojim pristupom u svakoj utakmici. Nedostaje nam još malo vremena da se uigramo, stoga vjerujem da ćemo ove sezone ostaviti traga, istaknuo je Ivan Velić nakon prvih utakmica, i bio u pravu. Ako se izuzme "crna rupa" u ogledu protiv Zagreba u Trnskom, svi ostali susreti bili su dokaz njegove teorije, a i taj poraz može se svrstati u domenu neuigranosti ekipe.
- Plasman iz dvije posljednje sezone ne dolikuje renomeu kluba, stoga smo ove godine temeljito slagali momčad koja danas izgleda ozbiljno i dobro, no i sama liga ove godine je kudikamo jača i zanimljivija, tako da u svakoj utakmici se treba ići punom snagom, ističe Davor Vidačak, sportski direktor kluba.
Da sve ovo što trener i direktor govore drži vodu, vidi se iz utakmice u utakmicu. Nerijetko su Šibenčani u prošlim sezonama imali velikih problema sa momčadima koje nisu dorasle njima, dok ove godine sve te ekipe iz donjeg dijela nemaju nikakvih šansi protiv Jollya. Gostovanje Zaboka na Baldwekinu potvrdilo je činjenicu da momčad diše zajednički, i da se više vodi računa i o publici koja je bila lišena svakoga stresa. Tijekom cijeloga susreta, osim samog otvaranja, Jolly JBS imao je osjetnu prednost, koja se kretala u rasponu od 9 do 19 poena, i ono što posebno veseli tokom cijele utakmice svi igrači koji su bili na parketu su imali svoju rolu. Tako bilježimo odličan učinak Ivana Novačića koji je u sigurnu pobjedu od 94:78 ugradio 17 poena, 7 skokova i 6 asistencija. Za Ivana Velića vrlo je važno da se nakon nešto lošijeg ulaska u sezonu 'probudio' i kapetan Jozo Brkić, koji je u ovom ogledu bio sto postotan, ubacivši 16 poena. Valja još istaknut i 16 poena Markulina, uz napomenu da su svi postignuti izvan linije 6,75, te Mikea Scotta sa 14 poena i 6 asistencija. Ono sa čime sigurno ne može biti zadovoljan Velić jest činjenica da su gosti imali 4 skoka više. Upravo na igri u obrani insistirao je šibenski strateg tijekom cijeloga susreta, jer pokazalo se u dosadašnjem dijelu sezone, kada se igra jaka i agresivna obrana da se utakmice ne gube.
Pobjeda protiv ABA ligaša Zadra najbolji je dokaz za to, a upravo u naredna dva kola slijedi obračun s hrvatskim ABA ligašima. Prvo je već ovoga petka na rasporedu gostovanje u Draženovu tornju kod Cibone, da bi za deset dana gost Baldekina bila momčad Cedevite. Ivan Velić već ima pobjedu nad Cibosima u njihovu domu, čime je pokazao da zna način kako se nositi sa slavnim zagrebačkim klubom.
-Cibona je odlična momčad i znamo da nam neće biti ako. Mi smo se odmah nakon Zaboka okrenuli tom susretu, i ako budemo pravi vjerujem da možemo osigurati neizvjesnu završnicu u kojoj je sve moguće, naravno uz činjenicu da momčad odigra borbeno i disciplinirano kao protiv Zadra, poručuje Velić. Cibona će do ogleda s Jollyem odraditi gostovanje u litvanskoj Uteni kod Juventusa u sklopu europske Lige prvaka, a dva dana nakon ogleda sa Šibenčanima očekuje ih derbi ABA lige sa Cedevitom. Cibona i Jolly JBS svoj susret ovoga petka igraju pred kamerama Arena sporta sa početkom u 18 sati.
Josip Ćaleta Car


Jolly JBS- Zabok 94:78 (28:17, 21:20, 22:21, 23:20)
ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 100. Suci: Martin Vulić (Zadar), Josip Jurčević (Split), Marko Živaljić (Split).
Jolly JBS: Scott (14), Klepo, Došen (6), Markulin (14), Marić (2), Bilinovac (10), Papac (5), Perković, Novačić (17), Brkić (16), Špralja (10), Vladović.
Zabok: Zrnić, Tomsick (15), Kapusta (8), Lež, Demo, Krolo (14), Črnjević (5), Palac (6), Tuđen, Šarac (5), Jambrović (7), Smajlagić (18).

25. travanj 2024 15:35