StoryEditorOCM
KošarkaŠibenčani postidjeli Zadrane

Jolly JBS s nevjerojatnih 30 razlike "pregazio" susjeda i ABA ligaša

Piše Josip ČALETA-CAR
NIKOLUNA VUKOVIĆ-STIPANIČEV/HANZA MEDIA
5. prosinca 2016. - 19:56

Košarkaši Jolly JBS-a ostvarili su, rekli bi smo jednu od najslađih pobjeda do sada. Oni su na svom parketu 'razbili' ABA ligaša Zadra sa uvjerljivih 87:57, i tako produbili krizu Zadrana, kojima je ovo bio treći poraz u nizu, u sedam dana.

Počelo je grčevito sa obije strane, kod Zadrana u nizu je pogađao Marinović, a na braniku Šibenčana u tom periodu bio je Mike Scott koji je držao ravnotežu. Već tada domaći su svojom agresivnom obranom zadavali dosta briga ABA ligašu, no prvi period ipak je otišao na stranu gostiju, koji su imali prednost od 3 poena. U nastavku Jolly još agresivniji, a ulaskom Nikole Došena i Joze Brkića krenuli su i koševi.
Prvo je Došen povezao dvije trice, da bi Brkić sa nekoliko koševa napravio osjetniju razliku. Upravo je Brkić 0,6 sekundi prije velikog odmora nakon auta za Jolly pogodio za dvoznamenkastu prednost(39:29). Nakon odmora Vladović je tricom ponudio tračak nade gostima, no snažna šibenska obrana uz razigranu petorku na parketu bila je prevelika prepreka za Zadrane, koji jednostavno nisu imali energije da pariraju Jollyjevim igračima. U posljednjoj dionici ovaj zanimljivi susret bio je lišen svih neizvjesnosti, te se pretvorio u pravi šuterski trening domaćina, koji je u konačnici nanio jedan od najtežih poraza Zadru u A1 ligi. Domaće je do pobjede vodila odlična momčadska obrana, a među strijelcima istaknuli su se Špralja sa 18, Scott sa 17 i Novačić sa 16 poena, no još jednom valja napomenuti da nije bilo istaknutog pojedinca, već je ovo pobjeda timskog rada svih igrača na čelu sa Ivanom Velićem.

Zanimljiva je činjenica da Ivan Velić u svojoj trenerskoj karijeri ima nevjerojatan omjer u ogledima sa Zadrom. Devet pobjeda u deset ogleda ostvario je Velić, a i u ovom susretu pokazao da zna lijek za Zadrovu igru. Od početka glavni zadatak bio je zaustaviti 'motor' gostiju Jakova Vladovića. Tijekom 40 minuta na njemu je izmijenio četiri igrača, Scotta, Došena, Bilinovca i Marića, koji su u potpunosti ugušili pokretača svih akcija gostiju, o čemu najbolje govori podatak da je ubacio svega 5 poena. Veliki posao pogotovo u obrani odradio je Ivan Papac, koji je sa nekoliko blokada podigao publiku na noge, jednako kako i samozatajni, ali izuzetno korisni Niko Došen, koji je razbio zadarsku zonu.
Valja istaknuti da su i ostali svojim zalaganjem uvelike dali obol ovoj pobjedi za koju smo već rekli kako je plod zajedništva ove ekipe koja ima dušu, o čemu svjedoči i veselje cijele klupe u zadnjim trenucima utakmice, koje su svi ispratili plesom i pjesmom. Ovi igrači u potpunosti razumiju trenersku filozofiju Ivana Velića i to se vidi kroz dosadašnje rezultate. Jolly JBS trenutno dijeli vrh tablice sa omjerom od pet pobjeda i jednim porazom, a nova prigoda za novo veselje dolazi već ove subote kada na Baldekin stiže Zabok, momčad koja ako joj se dopusti može iznenaditi, stoga vjerujemo kako i igri Šibenčana neće biti opuštanja, što garantira i novi uspjeh. Susret Jolly JBS i Zabok igra se sa početkom u 19 sati.

Preneseno iz Šibenskog lista od 10. studenog 2016. godine

26. travanj 2024 07:14