StoryEditorOCM
KošarkaPali i prvaci

Jolly nastavio pobjednički niz- zakucao i Cedevitu!

Piše Josip ČALETA-CAR
NIKŠA STIPANIČEV/HANZA MEDIA
7. prosinca 2016. - 11:50

Nije bila gorka Cedevita šibenskom Jolly JBS-u, u 8.kolu A-1 lige. Slavili su Šibenčani na Baldekinu protiv aktualnih prvaka rezultatom 84:78, i tako u ogledima sa sva tri ABA ligaša ostvarili stopostotni učinak. Cedevita je u Šibenik stigla s istim učinkom kojeg je imao i njihov domaćin, a da Jolly spremno dočekuje ogled bilo je jasno već nakon prvih minuta. Furiozno otvaranje donijelo je već nakon 4.minute zanimljivu sliku na semaforu, 16:1 za Jolly!
U istom ritmu nastavljaju domaći koji do odmora stvaraju prednost od 18 poena (46:28), iako su u jednom trenutku imali i +26 (42:16). Nakon velikog odmora domaći su se malo opustili što kvalitetna momčad Cedevite koristi i polagano hvata priključak u trećoj četvrtini, da bi u samoj završnici susreta gotovo došlo do drame. prvo je Dumbović sa dvije trice u nizu probudio svoje suigrače, a onda su Musa i Hopkins bili nerješiva enigma za šibensku obranu. Kada je Musa u 37.minuti sa linije slobodnih bacanja smanjio prednost domaćina na svega tri poena(79:76), mnogi su se zabrinuli za konačni ishod, ali ne i Mike Scott, koji preuzima odgovornost, te nakon prekršaja pogađa dva bacanja, a već u slijedećem napadu šibenski snajperista Bruno Markulin svojom četvrtom tricom ubija svaku nadu gostiju i rješava pitanje pobjednika.

U redovima pobjednika svakako treba istaknuti trojac Scott, Markulin, Novačić. Mike Scott potvrdio se i u ovom susretu kao istinski vođa, koji je u najvažnijim trenucima preuzeo odgovornost. Sa 17 poena, 5 skokova i 7 asistencija, bio je prvo ime susret. Ivan Novačić rudarski je odradio svoj posao, iako ga je u pojedinim trenucima hvatao i umor, besprijekorno je izvršavao zadaće koje mu je postavio Ivan Velić, a učinak od 17 poena i 11 skokova dovoljno govori o njegovoj igri. Preporođeni Bruno Markulin još jednom se potvrdio kao istinsko pojačanje ove momčadi, koja je patila za 'snajperistom'. Stopostotni učinak potvrda je njegove igračke stabilnosti i dostignutog samopouzdanja, što je za šutere svakako najvažnija stvar. Treba istaknuti i sve ostale koji su igrali, jer su svi dali sebe u svakom segmentu utakmice.
Tri pobjede u ogledima sa sva tri hrvatska ABA ligaša učinak je kojem se malo tko nadao, no za trenera Ivana Velića to nije nikakvo iznenađenje.
– Sve to je plod rada na treningu i karaktera ovih momaka – poručuje Velić, koji je tvorac najvećih pobjeda Jolly JBS-a, otkada je prvoligaš. I u mandatu prije tri godine Velić je upisao pobjede nad Zadrom u Višnjiku i Cibonom u Draženovom domu, te doveo Jolly do polufinala domaćeg prvenstva.

Jolly u ovom trenutku dijeli prvo mjesto zajedno sa gradskim rivalom Šibenikom i susjednim Splitom, što pokazuje da Dalmacija ponovno postaje centar hrvatske košarke, no više od svega veseli činjenica da gledatelji iz kola u kolo na Baldekinu gledaju odlične košarkaške predstave. Momčad Jollyja ove sezone složena je prema ukusu Ivana Velića, što znači da su mladići morali ispuniti osnovne postulate Velićeve trenerske filozofije, igra u obrani, stopostotni rad na treningu, i karakter kao bitni segment za ekipu.
Upravo u tome leži tajna odličnih igara Šibenčana, koji na svakoj utakmici dišu kao jedan, ekipe koja igra sa 12 igrača, jer je i klupa uvijek u igri sa onima na parketu, sve to daje dodatnu kvalitetu ovoj momčadi, koja se vidi i u rezultatima. Pobjede nad ABA ligašima samo su potvrda pravoga puta, jer savladati Cedevitu, u kojoj jedan Hopkins ima plaću veću od cjelokupnog domaćeg rostera je samo stvar želje koju može pokazati ekipa sa karakterom.

Preneseno iz Šibenskog lista od 1. prosinca 2016. godine


Pogled s klupe…
Danijel Lutz, trener Cedevite: - Izgubili smo utakmicu na samom početku, ono što moram zamjeriti igračima je to što su krenuli premekano, jednostavno nisu imali čvrstinu, a protiv ovakvog protivnika, ako nisi sto posto unutra teško možeš do pobjede. Mi smo u nastavku igrali dobro, no jednostavno nismo uspjeli preokrenuti susret, upravo zbog tog lošeg otvaranja. Jollyu čestitam na zasluženoj pobjedi, vidi se da je to odlična momčad sa izvrsnim trenerom, jer kada imate takvog stručnjaka, koji posloži momčad, onda imate i potrebnu kemiju.
Ivan Velić, trener Jolly JBS-a: - Želim čestitati mojim momcima na odličnom otvaranju utakmice i zasluženoj pobjedi. Znam da su svi vjerovali u visoku pobjedu nakon prvog poluvremena, no igrači nisu strojevi nego ljudi i normalno je da se dogodi određeni pad, no ono što mene veseli jest karakter koji su pokazali u završnici u kojoj nismo dozvolili Cedeviti da preokrene rezultat i ja im još jednom čestitam, jer Cedevita je odlična momčad, s vrhunskim igračima, tako da ova pobjeda za nas ima veliko značenje.

24. travanj 2024 11:21