StoryEditorOCM
KošarkaŠibenik svladao Kvarner

Anzulović: Kad smo pravi ne bojim se ni najjačih

Piše Krešimir GULIN
NIKŠA STIPANIČEV/HANZA MEDIA
5. prosinca 2016. - 14:50

Košarkaši GKK Šibenika uspješno su odradili "Kvarnersku rivijeru". Nakon što su u prošlom kolu na Baldekinu svladali Škrljevo, minule subote su uvjerljivo pobijedili i Kvarner u Rijeci. Bila je to šesta pobjeda u nizu "narančastih". Vladimir Anzulović, aktualni učitelj "građana", nije imao milosti prema svojoj bivšoj momčadi. Od samog početka Šibenčani su se postavili autoritativno, kao što su to činili u većini utakmica ove sezone. Stoga je vrlo rano iščezla i bilo kakva rezultatska neizvjesnost.

U prvoj dionici naročito je učinkovit bio Ive Ivanov, koji je u prvih deset minuta ubacio 13 koševa. Kad je Ivanov malo prikočio to se nije osjetilo u igri Šibenčana, jer su koš Riječana nastavili puniti Halilović, Petani, Turkyilmaz, Bašić, Pandurić,... "Narančasti" su bili napadački veoma raspoloženi, pa je njihova prednost uoči odlaska na veliki odmor bila već viša od 20 koševa. Drugo poluvrijeme bilo je za Šibenčane tek rutinsko privođenje posla kraju:
– Nemam tu puno što dodati. Mogu samo reći da sam zadovoljan pristupom svojih igrača. Iako Kvarner nema roster na razini proteklih sezona, i ove godine imali su dobrih utakmica. U egalu su držali Cedevitu, Zadar, Zagreb,... Na našu sreću, mi smo u ranoj fazi uveli utakmicu u mirne vode – kazao je Vladimir Anzulović, trener GKK Šibenika.
On ne voli isticati pojedince već uvijek u prvi plan gura kolektiv. No, i letimičan pogled na statistiku otkriva kako su najbolji igrači "građana" u Rijeci bili centri Ivanov i Halilović. Prvi je ubacio 25, a drugi 21 koš uz devet skokova:
– Ma, otprije se zna da je unutarnja igra naša snaga. Kvarner je nešto tanji pod obručima, ali je odlučio individualno braniti Ivanova i Halilovića. Naša momčad je to iskoristila kao kolektiv. Ovaj put su iskočila njih dvojica, drugi put će netko drugi – veli Anzulović.

Iza "narančastih" je gotovo trećina regularnog dijela prvenstva, koja je odrađena skoro bez greške, ili s omjerom (7:1). Međutim, dojma smo kako pravi ispiti Šibenčane čekaju u "paklenom" prosincu. Prvi na redu je Zagreb, koji u subotu gostuje na Baldekinu. "Mravi" su vrlo opasna momčad što su dokazali i "razmontiravši" Jolly, a u kojoj je prvo ime talentirani Luka Božić. Koliko se Šibenčani ozbiljno pripremaju za Zagrepčane dovoljno govori podatak da je Anzulović iz Rijeke produžio za Zagreb kako bi uživo vidio Jusupovu momčad u srazu s Alkarom. Poslije Zagreba, "narančaste" čeka još teži raspored. Najprije, gradski derbi, a onda u vrijeme božićno- novogodišnjih blagdana ABA ligaški dvojac Cibona i Cedevita:
– Činjenica je da nas čekaju sve teže i teže utakmice. Pa, i Kvarner je bio jedna od njih. Uvjeren sam da ćemo se protiv najjačih suparnika pokazati u najboljem svjetlu – optimist je Anzulović.


Kvarner 2010- GKK Šibenik 76:98 (17:28, 15:28, 19:25, 25:17)
RIJEKA - Dvorana centra "Zamet". Suci: Tomislav Prpić, Damir Palavra i Domagoj Marunica (svi iz Zagreba).
Kvarner 2010: Barnjak (12), Veljačić (21), Klasan, Vucić (6), Antunović (7), Kučan (14), Vidmar, Štimac (2), Kalpić (10), Gilbert (4).
GKK Šibenik: Radovčić (4), Šarić (2), Badžim (2), Bašić (5), Blaće, Pandurić (11), Turkyilmaz (7), Paić (4), Ivanov (25), Petani (12), Siriščević (5), Halilović (21).


'Nismo u pregovorima ni s jednim igračem'
Proteklih dana medijski prostor punile su spekulacije kako u taboru GKK Šibenika razmišljaju o dodatnom jačanju rostera. U tom smislu eterom su cirkulirala imena Maura Veljačića i Luke Žorića. Na tu temu još jednom je progovorio Vladimir Anzulović:
– Želim istaknuti da niti s jednim igračem nismo u kontaktu, niti osobno, niti preko posrednika. Imam 14 kvalitetnih košarkaša u rosteru i sva naklapanja oko novih igrača su obične gluposti – jasan je bio trener GKK Šibenika.

24. travanj 2024 07:36