StoryEditor
Hajdukususret premijeri

Tramezzani najavio svoju prvu utakmicu na klupi Hajduka: Rezultat je bitan, ali način na koji igraš je važniji. Neću koristiti vrijeme kao izliku

Piše A.J.
21. siječnja 2021. - 11:31
Robert Matić/hajduk.hr

Hajduk sutra gostuje u Šibeniku, u sklopu 17. kola HT Prve HNL. To će biti prva utakmica Bijelih u nastavku sezone i prva općenito koju će voditi novi trener Paolo Tramezzani.

Povodom toga, talijanski strateg održao je konferenciju za medije. na Poljudu 

Jeste li uspjeli upoznati igrače u ovom kratkom vremenu i koji su vam prvi dojmovi?

- Prvi dojam mi je pozitivan, pristup i stav igrača mi se svidio. Reagirali su odlično odmah prvi dan kada smo imali dva treninga i to mi je bilo drago vidjeti.

Jeste li zadovoljni razinom komunikacije s obzirom na razlike u jeziku?

- U nogometu jezik može biti važan, ali važnije je ono što mi radimo zajedno. Važniji je stav i ono što daješ na terenu. Trenutno nemam ništa posebno za pričati s njima, želim im pokazati koliko mi je drago da sam ovdje i da sam njihov trener. Važno je da se poboljšamo i popravimo stvari. Ovo što se do sada događalo nije bilo dovoljno dobro i igrači to znaju. Trebamo biti ujedinjeni i zajedno rješavati probleme.

Koji je glavni cilj za ostatak sezone?

- Svi znate na kojem se mjestu na ljestvici nalazimo u ovom trenutku. Trebamo odmah popraviti rezultate i podići klub. Znam što Hajduk znači za ljude u Dalmaciji i Hrvatskoj. Dok sam putovao, svugdje sam čuo kako ljudi pričaju o Hajduku, ovo nije "normalan" klub i za mene je čast biti trener Hajduka. Rezultat je bitan, ali način na koji igraš je važniji. Navijači žele vidjeti od svakog igrača da daje svoj maksimum i da pruža dobre predstave. Imamo još više od pola sezone i znam daje važno da dođemo do finala Kupa. U ovom trenutku ne znam koliki je naš maksimum, trebat će mi vremena da to procijenim.

Edoardo Reja promijenio je puno toga kada je došao u klub. Jeste li i vi odmah uveli neke promjene?

- Vjerojatno je on imao više vremena kada je došao, ali ja ne želim koristiti vrijeme kao izliku. Mislim da je prvenstveno važno da se momčad osjeća samouvjereno, a za moje ideje će trebati malo duže vremena.

Što znate o Šibeniku i tko vam je pomogao u pripremi utakmice?

- Pogledao sam nekoliko utakmica sa svojim stožerom, ali moram se zahvaliti i hrvatskom dijelu stožera koji mi je puno pomogao u prvim danima. Šibenik je dobra ekipa, igraju dobar nogomet i organizirani su. Vrlo su opasni kada im se ostavi prostora i u kontranapadima. Neće biti lagana utakmica, ali spremni smo.

Koje su odgovornosti vaših pomoćnika?

- Doveo sam dvojicu Talijana sa sobom, a Attila je moj prvi pomoćnik. Pokušat ćemo involvirati i ostatak stožera i drago mi je što su nam odmah pomogli da bolje upoznamo momčad.

Imate puno utakmica u kratko vremena. Koliko će vam trebati vremena da prenesete ideje?

- Utakmice su važnije od treninga, stoga moram pokušati dati im neke informacije, ali ne ih previše "bombardirati". Ne znam točno koliko će ekipi trebati da me potpuno razumije, ali mislim da s obzirom na puno utakmica to može ići malo brže nego na samim treninzima. Nakon nekoliko utakmica ću znati više.

Koji ćete sustav koristiti u hajduku?

- Odlučio sam igrati s četiri igrača u zadnjoj liniji, a što se tiče sredine terena, tražimo rješenja koji raspored uloga će najbolje odgovarati. Igra s četiri igrača u zadnjoj liniji je lakša za početak, stoga smo se odlučili za to. Imam dosta varijanti formacija s kojim igram, sve ovisi. Imam okvirnu ideju, ali nije dovoljno imati samo jedan način igranja.

Tko je bio vaš trenerski uzor?

- Bio sam sretan igrač jer sam imao dosta poznatih trenera kao što su primjerice Lippi, Trapattoni... Oni su me naučili kako se braniti, a od nekih drugih trenera sam učio kako napadati. Ne volim samo kopirati tuđe stilove, već uzimati od svakog pomalo i stvarati svoj stil.

Možete li nam reći malo više o sutrašnjoj utakmici? Navijači očekuju pobjede odmah, a Hajduk je imao probleme s gostujućim utakmicama.

- Mislim da je i situaciji kada se igra bez navijača gotovo isto kada igrač doma ili u gostima. Stoga ne mijenjam ništa u pripremi utakmice, bila ona kod kuće ili u gostima. Rekao sam igračima kada smo gledali video da su oni u ovom trenutku bolji od nas, ali da se trebamo pripremiti za odigrati dobru utakmicu.

Pojavila se priča o interesu za Luku Bogdana i Francesca Fedata, ima li tu istine?

- Pričao sam s klubom i s Nikom, ali rekao sam da mi da ovaj tjedan da upoznam igrače i da procijenim treba li nam itko. U ovom trenutku ne pričamo o nijednom igraču. Što se tiče Bogdana, radi se o dobrom, modernom igraču, koji može igrati na nekoliko pozicija u obrani. Isto vrijedi i za Fedata - rekao je Tramezzani za kraj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

27. veljača 2021 08:59