StoryEditorOCM
Domaći nogometdirektor potvrdio

U jeku grčevite borbe za ostanak Šibenik ostao bez napadača, ugovor je raskinut, u klubu vlada zavjet šutnje

Piše Davor Trutin/SN
19. svibnja 2023. - 07:56

U jeku grčevite borbe za ostanak, u kojoj ih u preostala dva kola čekaju ključni dvoboji protiv Osijeka i Hajduka, sa Šubićevca je sletjela i vijest o raskidu ugovora o posudbi s Dujom Čopom. Prije dva tjedna iz kluba su izvijestili da je napadač Dinama na posudbi u Šibeniku do daljnjeg izbačen iz programa rada prve momčadi uz Ivicu Vidovića, a sada je došla i odluka o raskidu ugovora - pišu Sportske novosti.

Tragom te vijesti nazvali smo Hrvoja Kulušića, sportskog direktora HNK Šibenik, koji nam je samo potvrdio istu vijest, bez dodatnih komentara...

- To je odluka kluba, isto kao i odluka o raskidu posudbe - rekao je Kulušić.

Na svaki upit koji je krimen 32-godišnjeg napadača iz kluba ne žele komentirati, uz dodatak da će sve detaljnije informacije o cijeloj sezoni javnosti biti podrobnije pojašnjene nakon zadnje utakmice.

- Trenutno smo fokusirani na završnicu sezone u kojoj se borimo za ostanak, a pred nama je i finale Kupa - poručuju uz kluba, želeći maknuti po strani te događaje koji dodatno mogu poremetiti ionako poljuljanu atmosferu u momčadi.

Čop je u dresu Šibenika postigao šest pogodaka otkako je ljetos došao na posudbu iz Dinama. Najvažniji je zasigurno onaj Dinamu u polufinalu Kupa na Šubićevcu u pobjedi 2:1, koja je Narančastima donijela finale s Hajdukom.

Nestao je čvrsti i kompaktni Šibenik

Podsjetimo, nakon utakmice s Lokomotivom, Čop je zajedno s Vidovićem odlukom kluba odstranjen iz rada prve ekipe. Nije bilo službenog objašnjenja odluke, a u kuloarima se kao uvijek u sličnim prilikama pričalo o kršenju klupske discipline.

Prije nekoliko tjedana sličan epilog bio je i s Krolom, s kojim je također raskinut ugovor o posudbi s Hajdukom. Prošle sezone su bili suspendirani Bačelić-Grgić i Antonio Jakoliš, koji nakon toga više nisu ni zaigrali za Šibenik.

image

Hrvoje Kulušić

Nikša Stipaničev/Cropix

Ni onda nije bilo službenog objašnjenja te odluke, već su u kuloarima kolale različite interpretacije toga čina. Tada su na Šubićevcu stolovali bivši vlasnici, ali se praksa, evo nastavila i sada. U svakom slučaju, rezultatski posrtaji Narančastih u ključnom dijelu sezone očito nisu (samo) plod događaja na travnjaku, taktike, već i nekih drugih faktora, koji su očito poremetili odnose u klubu.

Kako će se sve u konačni rasplesti ostaje nam vidjeti, ali sigurno je jedno - onaj čvrsti, kompaktni Šibenik s početka proljetnog dijela sezone, sasvim je nestao i s puno neizvjesnosti, ali i skepse, ulazi u ključnu završnicu sezone. Uza sve nedaće i unutarnje probleme i momčad je prilično oskvrnjena, osim Čopa (raskid ugovora) je Čanadi ostao i bez ozlijeđenih Perića, Poze, Đire, Radonjića, Krekovića... Puno, previše.

Ništa od Đire

Osijek je pred vratima, a samo pet dana nakon toga i finale Kupa na Rujevici. Što se priprema za te krucijalne susrete tiče, trener Čanadi moći će računati na sve igrače koji su participirali u Maksimiru. Za Osijek je vrlo upitan i nastup Dejana Radonjića, kojeg nije bilo ni protiv Dinama.

Iako se činilo da će Marko Đira možda biti spreman za završnicu sezone, od toga nema ništa. Njegova ozljeda koljena zahtijeva malo više opservacije i poštede, pa će Šibenik u odlučujućim susretima biti lišen pomoći svog ponajboljeg igrača.

I u Šibeniku je krenula prodaja karata za finale Kupa u Rijeci. Šibenik je, kao i Hajduk, dobio na raspolaganje 30% kapaciteta Rujevice. Funcuti će organizirano put Kvarnera, a u Rijeku se sprema i dosta Šibenčana koji će u vlastitom aranžmanu pratiti borbu za Rabuzina... Teško je procijeniti koliko će navijača kluba sa Šubićevca biti u Rijeci. Realno, da su okolnosti drugačije, navala na karte i finale bila bi kud i kamo izraženija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 14:36