StoryEditorOCM

Prvo Šimićevo pojačanje stiglo na liječnički pregled, plaća će mu biti solidna iako nikad nije igrao prvu ligu

Piše Predrag Jurišić/SN
7. lipnja 2023. - 19:22

Francuski srednji branič, Maxime Bernauer, bit će prva ovoljetna Dinamova prinova. Plavokosi defenzivac, visok 186 cm, iskoristiv je i na poziciji desnoga braniča, kao i na mjestu zadnjeg veznog, a 1. srpnja navršit će 25 godina. U srijedu je u Zagrebu obavljao liječnički pregled i dobio zeleno svjetlo i potpisao ugovor s maksimirskim klubom.

Bernauer, podsjetimo, dolazi iz francuskog drugoligaša Parisa, koji je sezonu okončao u "zlatnoj sredini", na sedmoj poziciji.

Transfer je "težak" oko 1,3 milijuna eura (plus bonusi), a Bernauer bi u Dinamu trebao zarađivati oko 300.000 eura godišnje. U svojoj karijeri nije igrao prvoligaški nogomet, počeo je, istina, u prvoligašu Rennesu, ali najveći su mu doseg bile igre za B momčad tog kluba. Potom je otišao u Concarneau, pa u Le Mans, nakon toga u Paris i evo ga sad u Zagrebu., pišu Sportske novosti.

- Doista sam jako sretan i počašćen što sam došao u Dinamo. Marko Marić mi je pričao da je ovo idealna sredina za mene i moje igračke kvalitete i da ću se ovdje moći iskazati. Mislim da je to sjajna priča i stvarno sam sretan. Imam visoke ambicije i cilj mi je biti sve bolji svakog dana", rekao je Bernauer, a prenosi internetska stranica Dinama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 12:23