StoryEditorOCM
Domaći nogometnegdje između

Osječanin Ljubo Puljić novi je igrač Bayerna, no Fabrizio Romano tvrdi da odšteta nije niti blizu rekordnoj

Piše R. R.
31. svibnja 2023. - 17:11

Ljubo Puljić, još uvijek 15-godišnji stoper šampionske U-17 momčadi Osijeka i U-17 reprezentativac Hrvatske svoju će karijeru nastaviti u Bayernu. Ugovor je potpisan, međutim ono što je mnoge zagolicalo je odšteta koju bi s bonusima trebao dobiti Osijek.

Neslužbeno se u eteru vrtjela cifra od 2,8 milijuna eura s bonusima što bi bio i rekordan transfer koji je držao Rocco Živković prilikom prelaska iz Istre u Red Bull Salzburg kada je objavljeno da je riječ o dva milijuna eura. Za mlađe igrače, one do 16 godina, to su veliki novci.

Zimus je iz ove generacije na posudbu u Romu otišao Sergej Levak, a prema svemu sudeći ovog ljeta to će biti pretvoreno u transfer. Na njemu bi, pak, Osijek s bonusima trebao zaraditi 1,7 milijuna eura.

No iako se ovdje radi o velikim novcima Fabrizio Romano, stručnjak za transfere, koji je dobro upućen u cijelu problematiku službeno je objavio kako je Puljić stigao u Bayern u slobodnom transferu, potpisao dugoročni ugovor – za manje od milijun eura.

Između jednog milijuna i 2,8 milijuna je ogromna razlike, brojke, koje su obično poslovna tajna, ne variraju tamo mnogo, a ne sumnjamo da ćemo uskoro saznati i koliko je barem približno točan iznos odštete. A mžda su bonusi razni i izdašni, čak i veći od osnovne odštete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. travanj 2024 12:03