StoryEditorOCM
Domaći nogometvelika vijest

Hrvatska ima novog važnog čovjeka u središtu UEFA-e: legendarni reprezentativac i hajdukovac pridružio se Bobanu

Piše Robert Šola/SN
18. svibnja 2023. - 14:35

Prije nekoliko dana u eteru se pojavila fotka na kojoj se zajedno smiješe Zvonimir Boban i Aljoša Asanović. U potpisu piše da se čini kako će još jedan legendarni hrvatski veznjak i dugogodišnji suigrač Zvonimira Bobana u dresu Vatrenih ponovno raditi zajedno, ovaj put pod okriljem UEFA-e.

Vijest još nije službena, ali Sportske novosti doznaju da je sve dogovoreno: Boban i Asanović doista će ponovno raditi zajedno. Znamo da je Boban desna Čeferinova ruka, glavni operativac UEFA-e za sva nogometna pitanja. Asanović je pak biti uz njega u ulozi konzultanta, opservatora za nogometna pitanja, svojevrsnog nogometna ‘tehnika‘.

Asanović je u Nyonu izložio svoje ideje, poglavito po pitanju razvoja nogometa i mladih igrača, a kažu nam da bi najviše trebao raditi u zemljama u kojima je nogomet na nešto nižim grana, posebno po pitanju rada u mlađim kategorijama.

Asanović je nakon sjajne igračke karijere bio u nekoliko nogometnih uloga, od trenera do sportskog direktora i dužnosnika, te ima puno iskustva, a znamo da mu je nogomet i doručak i večera. Kako god, Hrvatska je u UEFA-i dobila još jednog čovjeka na važnoj funkciji, što je još jedno veliko priznanje. Aljoša će pak sigurno pronaći način da svojim radom pomogne i hrvatskom nogometu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 10:33