StoryEditorOCM
Domaći nogometsnažna podrška

Dalićeve izabranike na De Kuipu će pratit desetak tisuća navijača: mahom stižu iz zemalja zapadne Europe

Piše Frane Vulas
7. lipnja 2023. - 09:50

U polufinalu Lige nacija momčad izbornika Zlatka Dalića će u okršaju s Nizozemskom u srijedu 14. lipnja na stadionu De Kuip u Rotterdamu pratiti oko deset tisuća hrvatskih navijača. Mahom stižu iz zemalja zapadne Europe, ali ovaj put će za razliku od većine zadnjih većih natjecanja kada su prepreka bile velike udaljenosti (SP u Kataru 2022.) ili pandemija Covida-19 (Euro 2021.) biti i dosta navijača baš iz Lijepe naše. A u finalu, ako Hrvatska prođe, očekuje se na istom stadionu još i veći broj navijača Hrvatske.

De Kuip je kultni stadion u Nizozemskoj, staro zadnje, ali na kojem je atmosfera ipak nešto posebno. Uostalom, i finale Europskog prvenstva koje se igralo 2000. godine, kojem su domaćini bili Nizozemska i Belgija, održano je na stadionu Feyenoorda.

Možda bi odluka bila drugačija da baš u terminu završnice Lige nacija dva koncerta na Ajaxovoj Johan Cruyff Areni 17. i 18. lipnja nema slavna američka pjevačica Beyonce. Ti koncerti su mnogo ranije dogovoreni, prije dodjele domaćinstva završnice Lige nacija Nizozemskoj, stoga se polufinala i finale, odnosno susret za treće mjesto igraju u Rotterdamu i Enschedeu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 16:13