StoryEditor
Splitpamet u glavu

Splitska policija upozorava: za vikend ćemo imati posebnu akciju sprječavanja prometnih prekršaja. Sve ćemo kontrolirati, posebno recidiviste

Piše PSD
8. siječnja 2021. - 12:45
 Nikša Stipaničev/Cropix

U cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica kao i povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama policija i tijekom ovog vikenda nastavlja s poduzimanjem pojačanih aktivnosti nadzora cestovnog prometa.

Akcija će biti usmjerena na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, posebno vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela.

Počinjenjem tih prekršaja događaju se prometne nesreće s najtežim posljedicama. Aktivnosti će se također biti usmjerene i na ponavljače teških prekršaja u prometu takozvane “recidiviste“.

- Sve sudionike u prometu podsjećamo na obvezu poštivanja odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Prilikom sudjelovanja u prometu pazite na sebe i druge! - poručuju iz splitske policije. 

Inače, u posljednja 24 sata evidentirane su dvije  prometne nesreće od kojih jedna s materijalnom štetom. Jedna osoba je lakše ozlijeđena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

01. ožujak 2021 14:46