StoryEditor
Splitvelik uspjeh

Sedam zlatnih i dvije srebrne medalje splitskim inovatorima na izložbi INVENTUM 2020

5. prosinca 2020. - 12:57
Ivica (lijevo) i Jadran PivačićVladimir Dugandžić/Arhiv/Cropix

Članovi udruge Dalmatinski inovatori Tesla - DALMIT predstavili su 13 inovacija i polučili veliki uspjeh osvajanjem sedam zlatnih i dvije srebrne medalje na 14. Međunarodnom sajmu inovacija, gospodarstva i tehničkog stvaralaštva INVENTUM 2020 koji je u Iloku organizirala tamošnja Udruga inovatora „Tesla“ u suorganizaciji s Udrugom inovatora Hrvatske, a pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja te Ministarstva poljoprivede.

Zlatnom medaljom nagrađene su inovacija "Cjedilo filtra vrečice čaja" Jadrana Pivačića, "Sportsko-rekreacijsko plovilo" Frane Perice, "Higijenske papuče" Nenada Popovića i Ivice Pivačića, "Zorina mast" Gorana Čipčića, "Sprava sa uvučenim klinom" Jadrana Pivačića i Ivice Pivačića, "Zdrava hrana" iz Klisa Deane Miletić i "Naprava za pričvršćivanje olova na strunu" Željka Čulića.

Srebrne medalje dobili su Frano Perica za inovaciju "Četka za čišćenje zahodske školjke sa dezinfekcijskim sredstvom" te, Nenad Popović i Ivica Pivačić za "Bicikl za kretanje na vodi".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

28. veljača 2021 11:20