StoryEditorOCM
SplitŽIVJELI!

Sati nas dijele do jubilarnog 10. Festivala vina i delicija ‘Vinski podrum‘ u splitskom Muzeju arheoloških spomenika

Piše Tanja Šimundić Bendić
17. svibnja 2024. - 11:14

Još nas samo nekoliko sati dijeli od velike splitske, dalmatinske, hrvatske fešte nad feštama, ‘Festivala vina i delicija "Vinski podrum", koji će se pod tradicionalnom organizacijom Slobodne Dalmacije ove godine održati u splitskom Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika. I evo na opet, na desetom druženju, koje će danas, te sutra, u subotu 18.svibnja, u impozantnom muzejskom prostoru okupiti najbolje od najboljeg, naše vinare i njihovih ruku djela. I naravno sve ljubitelje i poznavatelje vinske kapljice, kao i one koji o njoj žele iz prve ruke naučiti nešto puno više.

image
Joško Ponoš/Cropix

Dođite, imat ćete puno toga vidjeti, okušati, čuti, naučiti jer na Festivalu sudjeluje više od 80 naših najboljih vinara. Predstavit će oni više od 400 etiketa, donijet će more zanimljivih i poučnih informacija, kako za početnike iz vinskog svijeta, tako i za vrhunske znalce. Proći ćete vinskom hrvatskom cestom od samog juga do sjevera, skoknut ćete i do susjeda, kolega vinara iz BiH, te Makedonije. A degustirat ćete i vrhunske delikatese koje se tako dobro slažu s dobrom kapljicom.

Čeka nas velika fešta, dvodnevna, puna sadržaja, već godinama tome svjedočimo, i vesela, prijateljska, zabavna. Pojačana kako dobrim druženjem, tako i iznimnim edukativnim potencijalom. Tome će pridonijeti i niz radionica eminentnih stručnjaka koje će se održavati tijekom festivala.

image
Joško Ponoš/Cropix

Kažemo požurite, jer fešta skoro starta, za sve posjetitelje se otvara u petak u 16 sati s trajanjem do 21 sat. Nastavlja se u subotu od 14 do 20 sati. Dočekat će vas vinari sa svojim etiketama, brojni proizvođači delikatesa, struka i znanje. I zabava uz "Trans AcousticFusion bend. Ulaznice možete kupiti na ulazu u "Vinski podrum" u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika u petak od 16 sati, i u subotu od 14 sati. Cijena ulaznica iznosi 20 eura. Za plaćanje PBZ i PBZ Card Premium Visa karticama odobravamo popust, s cijenom ulaznice od 16 eura. Povratna kaucija za čašu iznosi 10 eura. Čekamo vas, bit će, kao i uvijek, lijepo.

image
Joško Ponoš/Cropix
image
Joško Ponoš/Cropix
image
Joško Ponoš/Cropix
image
Joško Ponoš/Cropix
image
Joško Ponoš/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. svibanj 2024 13:41