StoryEditor
Splitnek‘ bude i bolje

Popravlja se situacija s koronom: u splitskim vrtićima samo su dvije skupine od njih 220 u samoizolaciji

Piše Merien Ilić
19. siječnja 2021. - 11:43
Robert Fajt/Ilustracija/Cropix

Gradska Služba za društvene djelatnosti izvijestila je kako su tek dvije odgojne skupine djece, od njih 220 u četirima ustanovama predškolskog odgoja, u samoizolaciji na području Splita.

– Vrtići su radili proteklih tjedana i pred vikend smo imali samo te dvije skupine u samoizolaciji, što je ohrabrujući podatak. Vidjet ćemo kakvo je stanje sa školama, odnosno s učenicima razredne nastave, koji su ovog ponedjeljka krenuli na nastavu u školskim klupama, dok stariji učenici nastavu prate online, od kuće. Za sada sve prolazi u redu, nema tehničkih poteškoća oko odvijanja nastave, a nadamo se da će tako i ostati. Zbog djece koja su u ponedjeljak došla na nastavu, škole su se grijale preko vikenda kako bi im bilo toplo u učionicama – kazao nam je Mate Omazić, pročelnik Službe za društvene djelatnosti.

Koliko dugo će se predmetna nastava odvijati na daljinu, ovisi o odluci Stožera i resornoga ministarstva, no svi se nadaju kako će to biti što kraće jer ništa ne može zamijeniti nastavu uživo. Za sve koji odlaze u školske zgrade i dalje vrijedi obveza nošenja maski te održavanje propisanog razmaka, kao i pravodobno reagiranje u slučaju porasta tjelesne temperature.

Dok se škole u unutrašnjosti pripremaju za evakuacijske vježbe u slučaju potresa tijekom kojih će školsko zvono simulirati potres, u dalmatinskim školama još nema plana za takvo što.

– U planu i programu su već dugi niz godina protupožarne mjere koje se provode bez najave, pa će se one i dalje provoditi. Ako nam stignu naputci i za vježbe u slučaju potresa, kao što su došle za zagrebačko područje, provest ćemo i njih – doznajemo.

Drugo polugodište bi, inače, trebalo potrajati do 18. lipnja, a u međuvremenu bi se đaci trebali odmarati i od 2. do 12. travnja, kada su im proljetni praznici (Uskrs je 4. travnja).

Maturantima će nastavna godina završiti ranije, već 25. svibnja, nakon čega ih očekuje polaganje ispita državne mature.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

27. veljača 2021 07:09