StoryEditor
SplitNEMA PRIJAVE

Policija: Obišli smo park u Splitu 3 u kojem su navodno stavljeni otrovni mamci za pse. Ništa nismo našli. Kontaktirali smo i veterinare, isto ništa

Piše PSD
14. siječnja 2021. - 10:47
Joško Ponoš /Ilustracija/ Cropix

Nakon javno objavljene informacije o mogućem postavljanju mamca-otrova u parku za pse na području Splita 3, Policijska uprava splitsko-dalmatinska priopćila je kako su započeli s provjerom informacija i obilaskom terena.

U cilju provjere iznesenih navoda i utvrđivanja činjenica, policijski službenici Druge policijske postaje Split jučer su nekoliko puta tijekom dana obišli i nadzirali navedeno područje. Zajedno s komunalnim redarom policijski službenici su izvršili obilazak parka i prostora oko parka. Tijekom zajedničkog postupanja i pregleda parka nisu pronađeni navodni mamci - stoji u priopćenju.

U cilju daljnjeg utvrđivanja činjenica kontaktirali su i šest veterinarskih ordinacija na području grada Splita, te je utvrđeno kako u posljednjih mjesec dana niti jedan vlasnik kućnih ljubimaca nije zatražio liječenje ljubimca vezano trovanje na području grada Splita.

- Temeljem do sada utvrđenih činjenica nismo utvrdili istinitost informacija da su na Splitu 3 u parku za pse postavljeni otrovani mamci. Napominjemo kako do danas nismo zaprimili ni prijavu o trovanju kućnih ljubimaca na tom području.

Koristimo priliku ukazati građanima na potrebu da ukoliko uoče događaje ili negativne pojave u svojoj okolini, neka se prvo obrate policiji i podnesu prijavu, a mi ćemo poduzeti sve mjere iz sve nadležnosti i utvrditi okolnosti događaja i činjenice - ističu u PU SD.

Podsjetimo, na ovaj slučaj je nekidan, po dojavi građana, javno upozorila stranka Pametno za Split i Dalmaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

06. ožujak 2021 22:49