StoryEditorOCM
SplitVAŽNA OBLJETNICA

Klasičari Natka Nodila obilježili 55 godina mature: ‘Sitili smo se svega - plesnjaka, ekskurzije, škuribande...‘

Piše Split SD
4. lipnja 2023. - 13:01

Klasičari "Natka Nodila" proslavili su 55 godina mature i tom prigodom se s nostalgijom prisjetili davnih školskih dana.

- Poznajemo se od 1964. godine kad smo upisali prvi razred klasične gimnazije Natko Nodilo, matematičko-prirodoslovni smjer. Uz vodstvo naše drage razrednice, prof. Anke Dulčić Allegretti uspješno smo maturirali1968. godine.

Sjećamo se maturalne zabave na kojoj smo pjevali "vrapce" – tekstove o profesorima na melodije poznatih pjesma iz tog doba s kojima smo ih skoro naljutili.

Skoro svi smo fakultetski obrazovani – gimnazija je bila dobar temelj za to. Od tada redovno održavamo proslavu godišnjice mature svakih pet godina pa samo došli i do 55.

image
Jadran Babić

Ovaj put nismo išli u školu niti sjeli u klupe kako smo nekada sjedili, niti čitali ocjene iz originalnog imenika kojeg smo sačuvali, nego se našli na ručku što nimalo ne umanjuje veselje ponovnog susreta. Nažalost, petoro naših kolega je preminulo pa nisu mogli biti s nama.

Skupili smo se sa svih strana, većina iz Splita, ali i iz Rijeke, Zagreba, Slovenije, Švicarske i Finske. Uz Power Point prezentaciju prisjetili smo se veselog i bezbrižnog đačkog doba, škole, profesora, izleta, ekskurzije u Makedoniju, šetnji, plesnjaka i "škuribanda" i svega onoga što prati lijepu mladost. Podsjetili smo se i na sve prošle proslave s nadom da će ih biti još - kazala nam je Lada Lušić jedna od bivših učenica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 13:22