StoryEditorOCM
Splitomišanin adel

Doveli dijete u splitsku bolnicu pa ostali začuđeni potezom mladog vozača hitne. On kaže: ‘Tako sam odgojen...‘

Piše split sd
25. travnja 2023. - 13:54

Na adresu Kliničkog bolničkog centra Split stigla je jedna zanimljiva za bolničkog vozača:

"Došao sam iz Dubrovnika s djetetom na hitni kirurški prijem. S obzirom da ništa ne znam po Splitu na ulazu u bolnicu sam zatekao vozača bolnice. Mladi i simpatični momak. Doveo me do hitnog kirurškog prijema, pomogao mi je s djetetom do ulaza, dijete izvadio iz auta i sve ostalo. Mi kao roditelji bili smo u panici, a on nas je smirio i operacija je prošla uspješno. Svakako, htjeli bi ga pohvaliti i zahvaliti još jednom. Vrijeme je da takvi mladi i ljubazni ljudi koji vole svoj posao rade na takvim mjestima."

image
KBC Split

Kako se i na društvenim mrežama brzo proširila ova lijepa priča pronašli smo vozača Adela Meškovića iz Omiša koji je iznenađen interesom za ovaj maleni čin ljudskosti.

- Uvijek sam volio pomagati ljudima, tako sam odgojen, a i sam imam malo dijete od tri godine pa sam se u tom trenutku lako poistovjetio s roditeljima. Drago mi je što sam im olakšao i što je dijete dobro - kazao je Adel ističući da i njegovi kolege vozači rado pomažu svima.

- Kao bolnički vozač radim malo više od godinu dana i volim svoj posao. Moram pohvaliti čitavu ekipu vozača, pravi smo tim, kao i svoga šefa koji nam je svima za primjer raspoloživošću i odgovornošću. On nas uvijek potiče da savjesno i marljivo radimo za dobrobit svih pacijenata i naše bolnice - ustvrdio je Omišanin.

image

Ivica Moro

KBC Split

Da su bolnički vozači, kojih trenutno ima 15, vrijedni i važni jer čitava bolnička logistika počiva na njima potvrdio nam je i njihov šef Ivica Moro, voditelj Službe za prijevoz KBC-a Split. 

- Imamo širok spektar poslova od kojih bi izdvojio sanitetski prijevoz, prijevoz krvi i krvnih pripravaka i prijevoz pri transpiraciji organa. Radimo 24 sata dnevno uvijek sa željom da se posao obavi najprofesionalnije moguće, ali da u centru svega ipak bude čovjek. Zato sam ponosan na našega Adela i nisam iznenađen njegovim postupkom, ali moram napomenuti da su i njegovi kolege dionici ovako sličnih lijepih priča.

Bolnički vozači zahvalni su roditeljima iz Dubrovnika što su pohvalu objavili javno jer ona može biti mali poticaj svima da svakodnevna dobra djela koja svi možemo činiti nekome mogu uljepšati dan ili olakšati tešku situaciju u kojoj se nalazi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 23:15