StoryEditorOCM
Savjetidomaće je najbolje

Zdravi i ukusni mlijeko, sir i jogurt po povoljnim cijenama? Znamo gdje ih možete nabaviti u Splitu i okolici!

Piše SPIZA SD/SPONZORIRANI SADRŽAJ
1. lipnja 2023. - 13:59

Mlijeko i mliječni proizvodi su superhrana, premda im se ta titula rijetko pripisuje: odličan su izvor vitamina i minerala, posebice kalcija, kalija, magnezija, cinka i joda, vrijedi spomenuti kako su puni proteina i to onih koji se ne mogu osigurati iz hrane biljnog podrijetla, a u slučaju fermentiranih mliječnih proizvoda poput sira i jogurta, jako su dobar izvor korisnih mikroorganizama koji pospješuju zdravlje probavnog sustava i dižu imunitet.

Nutricionisti nam stoga preporučuju da svakodnevno konzumiramo mlijeko i mliječne proizvode, poput jogurta i sira, kao dio uravnotežene prehrane, a mnogi od mitova koji su se donedavno vezivali uz konzumiranje ove vrhunske namirnice polako padaju u zaborav.

image
Shutterstock

Mlijeko i mliječni proizvodi isto tako mogu biti i delicija, ako su kontroliranog porijekla i pripravljeni s pažnjom i umijećem. Pa tako s mlijekom možete raditi popularne smoothieje, kreme za kolače i pudinge. Kako idu vrućine, dobro će vam doći za iced coffee, ledene shakeove i sladolede.  A tek kultni dalmatinski slatki specijaliteti paradižot i rožata - dođe li vam volja za njima, najprije osigurajte mlijeko, i to cijelu litru za svaku od ovih slastica, samo se potrudite da je kvalitetno i provjerenog podrijetla. 

Jogurt nam je u ljetno vrijeme veliki saveznik u kuhinji: s njim ćemo pripremiti očaravajuće preljeve za salate ili ga pomiješati s krastavcem u osvježavajući tzatziki, a jako će lijepo pasati uz domaće knedle sa šljivama i marelicama. Jeste li ikad pokušali napraviti ljetnu verziju cheesecakea s jogurtom u glavnoj ulozi?

image
Shutterstock

A tek sir, neizostavan nam je od doručka, preko ručka i međuobroka do večere, u jelima kao što su lazanje, slane pite, tjestenine i musake s povrćem, a jednako je tako dobar i na žaru, nezamjenjiv je u sendviču i burgeru, ali najbolje dolazi do izražaja na plati s orašastim plodovima i delikatesnim džemom. Njam. 

Sad kad smo vam dali pregršt ideja, evo vam i savjet gdje nabaviti visokokvalitetno mlijeko i mliječne proizvode, jer, kao što smo već spomenuli, samo će vam takvi donijeti sve zdravstvene benefite te ujedno zadovoljiti gurmana u vama: skoknite do najbliže Ribole i Victe, jer tamo vas čeka "Domaća kravica", robna marka u čijem okviru se nude mlijeko, jogurti i mliječni namazi hrvatskog podrijetla.

image
PR

Ovaj brend osobitu pažnju poklanja porijeklu sirovina, visokom standardu proizvodnje te kvaliteti ambalaže pri čemu se velika podršku daje domaćim proizvođačima, u želji za podržanjem hrvatske proizvodnje i davanja prilike lokalnim proizvođačima da pronađu brzi put do kupca.

image
PR

Kravica nudi i odličan jogurt s 2,8 posto mliječne masti, u zgodnom plastičnom pakiranju od litre pa s njim možete do mile volje pripremati slatka i slana jela, dressinge za salate, osvježavajuće napitke i sve ono lijepo što smo vam gore spomenuli. Ne zaboravite i onaj cheesecake, puno je laganiji od klasičnog i savršeno osvježava.

image
PR

Jeste li već isprobali njihove jako fine tvrde sireve Bodulac? Imaju zaista sjajan omjer kvalitete i cijene, ako ih već niste prepoznali to svakako ispravite pa ih kušajte u gurmanskim sendvičima i na platama ili u njima uživajte na najjednostavniji način, uz čašu dobrog vina. Odlučite li se napraviti neko od finih jela sa sirom koje smo vam spomenuli, odlučite se za punomasan i jako lijepo topiv sir Gouda Kravica. Imamo i dobru vijest kao šećer za kraj: sve spomenuto je na akciji koja traje do 7. lipnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 03:41