StoryEditorOCM
Županijaulaganja u infrastrukturu

Županijskoj Lučkoj upravi milijun eura, novac će biti potrošen na zahvate u Skradinu, Rogoznici i Tribunju

Piše Šibenski.hr
21. ožujka 2023. - 13:03

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković dodijelio je više od 10 milijuna eura vrijedne ugovore i sporazume za realizaciju projekta lučke infrastrukture kao jamstvo nastavka velikih ulaganja u lučku infrastrukturu diljem Jadrana.

Ravnateljica Lučke uprave Šibensko-kninske županije Jadranka Fržop s ministrom je potpisala ugovor i sporazume kojima će se dodijeliti sredstva Lučkoj upravi Šibensko-kninske županije namijenjenih za izgradnju, sanaciju i rekonstrukciju objekata podgradnje u lukama otvorenim za javni promet od županijskog i lokalnog značaja u 2023. godini, u vrijednosti od milijun eura.

Sredstva su dodijeljena za „Uređenje obalnog zida u uvali Mala Jaruga, Skradin“, u iznosu od 400.000 eura. Realizacijom ovog infrastrukturnog projekta bit će izgrađena obala u dužini 130 metara i uređeno 36 vezova za siguran privez manjih plovila lokalnog stanovništva.

Novac je dodijeljen i za sporazum o sufinanciranju „Uređenje dijela obale Rogoznica – obuhvat 3“ u iznosu od 400.000 eura čime se uređuje obalni, lučki dio. U okviru Obuhvata 3 izgradit će se otprilike 190 metara novog obalnog zida, čime će se zaokružiti rekonstrukcija obale u Rogoznici, te urediti još komunalnih vezova unutar luke za unutrašnji promet.

Na koncu, za „Rekonstrukciju donje rive u Tribunju“ dodijeljen je iznos od 200.000 eura, gdje je planirano proširenje obale nekoliko metara u more i novi obalni zid.

20. travanj 2024 06:19